ΕΛΛΑΔΑ

Πως διαμορφώνονται οι αποδοχές μετά την απόφαση του ΣτΕ

Έρχονται αυξήσεις έως και 30% στους ένστολους

Σε αυξήσεις στο βασικό μισθό αλλά και στα επιδόματα που κατά περίπτωση, ανέρχονται έως και 600 ευρώ το μήνα, οδηγεί η εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει να την εφαρμόσει.

 

Έρχονται αυξήσεις έως και 30% στους ένστολους

Εφόσον η κυβέρνηση «αναγκαστεί» να επαναφέρει τους μισθούς των στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, οι αυξήσεις στον βασικό μισθό θα ξεκινούν από 3% και θα φθάνουν έως και 25%, ενώ από  10% ως και 37% θα πρέπει να αυξηθούν τα επιδόματα των ενστόλων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, άν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αφορούν στην απόφαση του ΣτΕ, οι ένστολοι θα έχουν αυξήσεις από 8 ως και 464 ευρώ το μήνα ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας, ενώ τα επιδόματά τους θα αυξηθούν από 3 ως και 178 ευρώ το μήνα.
Αντίστοιχα εάν υπολογιστούν και τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012 τότε έχουν να λάβουν από 152 ως και 8.816 ευρώ λόγω της μείωσης του μισθού, αλλά και από 60 ως και 3.387 ευρώ λόγω της περικοπής των επιδομάτων.
Εάν επανέλθουν πλήρως μισθοί και επιδόματα στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 τότε οι ένστολοι θα πρέπει να περιμένουν εκτός από την αύξηση στον βασικό μισθό και αύξηση στο επίδομα εξομάλυνσης, στο επίδομα ειδικής απασχόλησης, στο επίδομα θέσης και αυξημένης ευθύνης, αλλά και στα επιδόματα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και ειδικών συνθηκών, όπως και στα επιδόματα που αφορούν στη διοίκηση μονάδων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.