ΕΛΛΑΔΑ

Απειλές συνδικαλιστών

Διαμάχη στα σχολεία για την αξιολόγηση

Συνδικαλιστές και σχολικοί σύμβουλοι βρίσκονται στο κέντρο «πολέμου» που έχει ξεσπάσει με αφορμή την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με τους πρώτους να απειλούν με διαγραφές στελέχη της ΟΛΜΕ από τις ΕΛΜΕ των σχολικών συμβούλων.

Διαμάχη στα σχολεία για την αξιολόγηση

Όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας η διαδικασία της αξιολόγησης βρίσκεται σε τελική ευθεία. Ωστόσο σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το «Έθνος» η ομοσπονδία των καθηγητών επιχειρεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει τη διαδικασία αξιολόγησης κάνοντας λόγω για διαγραφές από τις ΕΛΜΕ των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων.

Από την άλλη πλευρά η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων τόνισε πως «η αντιμετώπιση της κατάστασης με απειλές διαγραφών από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ δεν δίνει λύσεις αφού οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να λέμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης»

«Οι απειλές για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης θα πέσουν στο κενό, ο θεσμός αυτός αφορά υποχρεωτικά όλους τους εκπαιδευτικούς και κανείς δεν θα μπορέσει να μπει εμπόδιο στην αξιολόγηση» λέει ξεκάθαρα το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο υπάρχει περίπτωση διαγραφής σχολικής συμβούλου στην Χίο από την τοπική ένωση διότι έκανε το λάθος να πάει σε σχολεία και να ενημερώσει εκπαιδευτικούς και διευθυντές για την αυτοαξιολόγηση.

Την έντονη αντίθεση της στη διαδικασία εξέφρασε η ΟΛΜΕ με ανακοινώσεις της στις οποίες κάνει λόγω για κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών αλλά και τον φόβο ότι η αυτοαξιολόγησει θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την δημιουργία νέων «δεξαμενών» κινητικότητας-απόλυσης. Αναφορικά με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων έχουν ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να μην συγκρατήσουν καμία ομάδα εργασίας, να μην επιτρέψουν να μπει κανείς αξιολογητής στην τάξη, αλλά και να «μπλοκάρουν» τα σεμινάρια για αυτοαξιολόγηση.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών αυτή επικεντρώνεται σε πέντε βασικά κριτήρια τα οποία έχουν διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας. Η διαδικασία αυτή θα διεξάγεται ανά τριετία, θα διαρκεί τουλάχιστον δυο μήνες και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιθεωρήσεις αξιολογητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Μετά το πέρας της αξιολόγησης οι εκπαιδευτικοί θα κατατάσσονται βάσει μιας τετράβαθμης κλίμακας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.