ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω τουρισμού

Η Θεσσαλονίκη μαθαίνει ρωσικά

Την ανάγκη που δημιουργεί η αύξηση των Ρώσων τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα προσπάθησε να καλύψει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τα μαθήματα ρωσικής γλώσσας, ο πρώτος κύκλος των οποίων ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η Θεσσαλονίκη μαθαίνει ρωσικά

Οι 150 σπουδαστές, νεαρής ηλικίας στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έφτασαν μέσα στους τρεις μήνες που διήρκεσαν τα μαθήματα στο επίπεδο της βασικής επικοινωνίας. Μάλιστα, το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς κατατέθηκαν 1.850 αιτήσεις.

Μιλώντας στην τελετή απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη σχέση φιλίας που συνδέει τις δύο χώρες και επισήμανε ότι οι Έλληνες που επισκέπτονται τη Ρωσία τυγχάνουν συγκινητικής υποδοχής και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να την ανταποδώσουμε στους Ρώσους τουρίστες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με όμιλο εταιριών που δραστηριοποιείται στον τουρισμό.

Ο δεύτερος κύκλος των μαθητών της ρωσικής γλώσσας θα απευθύνεται σε όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό ή πρόκειται να ασχοληθούν με αυτόν. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά διεύθυνση [email protected] , από τις 28 Ιανουαρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.