ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά φόρους καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια πολίτες

Καταιγίδα φόρων μέσα στον Ιανουάριο –Κάποιοι χρωστούν και δεν το ξέρουν!

Το ένα μετά το άλλο καταφθάνουν τα «ραβασάκια» της Εφορίας που στέλνουν εκατομμύρια φορολογούμενους στα γκισέ για να εξοφλήσουν δυσβάσταχτους φόρους: Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα βρεθούν προς εκπλήξεως νομίζοντας ότι έχουν πληρώσει τους φόρους που τους αναλογούν, αλλά θα ανακαλύψουν πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Καταιγίδα φόρων μέσα στον Ιανουάριο –Κάποιοι χρωστούν και δεν το ξέρουν!

Του Βαγγέλη Δουράκη

 

Μόνο μέσα στον Ιανουάριο, θα πρέπει να καταβληθούν από κάποιους ακόμη και 6 με 7 φόροι! Συγκεκριμένα, μόνον μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα πρέπει να εξοφληθούν:

* η 6η από τις επτά δόσεις του ΦΑΠ για τα έτη 2011

*    η 6η από τις επτά δόσεις του ΦΑΠ για το 2012 όπως επίσης και

*   η τέταρτη και τελευταία δόση του ΦΑΠ για το 2013.

Αυτή είναι όμως μόνον η αρχή της φοροκαταιγίδας του Ιανουαρίου:

* Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ συνεχίζουν να έρχονται «φουσκωμένοι» με το χαράτσι του 2013. Για τους περισσότερους, ταυτόχρονα με την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού (μέσα στον μήνα) θα πρέπει πληρωθεί και η 4η από τις πέντε δόσεις του «ΕΕΤΗΔΕ» έτους 2013. Στις ήδη …προγραμματισμένες υποχρεώσεις, ήρθε το υπουργείο Οικονομικών να προσθέσει κι άλλες

* Βεβαιώθηκαν με ημερομηνία 31/12/2013, οφειλές σε 1,64 εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει κάποια δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2012.

Η ειδοποίηση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομικών. Χιλιάδες πάντως είναι εκείνοι οι που θα πιαστούν στον ύπνο νομίζοντας ότι έχουν εξοφλήσει το «χαράτσι». Εκείνοι που πλήρωσαν με καθυστέρηση το χαράτσι στη ΔΕΗ (μετά τις 22 Ιουνίου της περασμένης χρονιάς), εμφανίζονται τώρα να χρωστούν στην εφορία. Τι  έχει συμβεί; Από τη στιγμή που η τελευταία δόση του χαρατσιού δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα, η ΔΕΗ …πρόλαβε να στείλει το χρέος στην εφορία. Και ας πήγε ο φορολογούμενος να το πληρώσει  στη ΔΕΗ εκπρόθεσμα. Η ΔΕΗ βέβαια πήρε τα λεφτά και τι τα έχει κάνει; Τα συμψήφισε με επόμενο λογαριασμό. Άρα, το χρέος παραμένει χρέος!!  (και ας πληρώθηκε) κάτι που σημαίνει ότι αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να σπεύσετε στην εφορία άμεσα.

*   Υπάρχουν 95.000 Έλληνες που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Εντοπίστηκαν και εμφανίζονται και αυτοί ως οφειλέτες της εφορίας. Εννοείται ότι τα τέλη έχουν ήδη διπλασιαστεί ενώ το χρέος θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

*  Εντοπίστηκαν και περίπου 7.500 φορολογούμενοι στους οποίους δεν είχε σταλεί ακόμη το ειδοποιητήριο για την πληρωμή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Πρόκειται είτε για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεκαετίας είτε για ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν και πισίνα. Και αυτοί πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος  Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.