ΥΓΕΙΑ

Από Ιάπωνες

Πειραματικό εμβόλιο κατά της υπέρτασης

Εμβόλιο που θα γίνεται δύο φορές το χρόνο και θα αντιμετωπίζει την υπέρταση, ανέπτυξαν επιστήμονες στην Ιαπωνία, δίνοντας λύση σε εκατομμύρια ασθενείς που παίρνουν καθημερινά, χάπια.

Πειραματικό εμβόλιο κατά της υπέρτασης

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο  της Οσάκα δημιούργησαν ένα εμβόλιο που καταστέλλει τη δράση της ορμόνης αγγειοτενσίνης ΙΙ, η οποία ευθύνεται για την αύξηση της πίεσης. Το εμβόλιο περιέχει τμήματα από το DNA της ορμόνης, η οποία ενισχύει τη σύσπαση των μυών και αυτή με τη σειρά της τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο αυξάνεται η πίεση στα τοιχώματά τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σοβαρά ο κίνδυνος προσβολής από εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

Ωστόσο, το εμβόλιο εμποδίζει τα παραπάνω, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό ώστε να παράγει αντισώματα που μπλοκάρουν τη δράση της αγγειοτενσίνης ΙΙ.

Μέχρι στιγμής το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια, όμως οι  επιστήμονες είναι ικανοποιημένοι, καθώς μειώθηκαν τα επίπεδα της υπέρτασης και διατηρήθηκαν χαμηλά για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου θα ξεκινήσουν περίπου σε δύο χρόνια και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν είναι εξίσου καλά θα βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς, αφού θα καταργήσουν την ανάγκη για καθημερινή χορήγηση χαπιών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.