ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Καμπάνες»
Πιθανή η αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στο Αιγάλεω
Τα όσα απίστευτα έγιναν την Κυριακή στο Αιγάλεω ίσως επιφέρουν βαρύτατες ποινές σε Αιγάλεω και ΑΕΚ.

Αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία αποκλεισμού της έδρας έως τέσσερις αγωνιστικές προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Γʼ Εθνικής, Αιγάλεω-ΑΕΚ, για τα οποία -πέραν των όσων αναφερθούν στην έκθεση του διαιτητή, του παρατηρητή και της αστυνομίας- μπορεί να γίνει και χρήση του οπτικού υλικού.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3 εδ. ΣΤ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που αφορά τη ρίψη αντικειμένων:
«Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως τρεις (3) αγωνιστικές, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης».
Σύμφωνα με το αρ. 15 παρ. 4 εδ. β στο οποίο προβλέπονται ποινές για την «Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο»:
«Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (240.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».
Σύμφωνα με το αρ. 14 παρ 6 εδ. Δ. που αφορά τις ποινές για «Εκτεταμένα επεισόδια»:
Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...