ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έρευνα

Ποιες φωτογραφίες έχουν επιτυχία στο Instagram

Το Instagram είναι ένα στοχευμένο φωτοκεντρικό social network που αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία προβολής για τις εταιρείες. Είναι ένα από τα στοχευμένα social media που αναλύουμε στα σεμινάρια Social Media Marketing.

Ποιες φωτογραφίες έχουν επιτυχία στο Instagram

Η εταιρεία αναλύσεων Curalate δημοσίευσε την έρευνα γύρω από τις φωτογραφίες που έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία στο Instagram. Συγκεκριμένα:

Μπλε. Κυρίαρχο χρώμα που φέρνει την επιτυχία είναι το μπλε. Οι μπλε φωτογραφίες συγκεντρώνουν κατά 24% περισσότερα like σε σχέση με φωτογραφίες όπου κυριαρχεί το πορτοκαλί ή το κόκκινο.

Μονόχρωμες. Οι φωτογραφίες όπου μια μόνο απόχρωση (πχ. το πράσινο ή το μπλε) καταλαμβάνει άνω του 40% του κάδρου (δηλαδή της συνολικής φωτογραφίας), έλκουν περισσότερο το ενδιαφέρον των followers. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χρήστες βλέπουν σε μεγάλο ποσοστό τις φωτογραφίες τους σε μικρές οθόνες (πχ. κινητά) και τα πολλά διαφορετικά χρώματα προκαλούν σύγχηση στο χρήστη.

Αποχρωματισμός. Οι λήψεις με αποχρωματισμένους τόνους (πχ. ασπρόμαυρες, greyscale), όπου τα χρώματα εμφανίζονται όχι και τόσο κορεσμένα, αλλά κάπως θαμπά προσελκύουν τα like των χρηστών.

Φόντο. Οι φωτογραφίες που έχουν ως φόντο τον ουρανό ή τη θάλασσα κερδίζουν το ενδιαφέρον των χρηστών. Συγκεκριμένα συγκεντρώνουν έως και 90% περισσότερα like σε σχέση με φωτογραφίες με άλλο φόντο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.