ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για κακουργηματική απιστία

Ποινική δίωξη σε 19 πρώην μέλη του ΔΣ των ΕΑΣ

Σε μία ακόμα υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος που φέρεται να ζημίωσε το ταμείο του ελληνικού δημοσίου με περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ σκόνταψε η επικεφαλής της ομάδας των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Ποινική δίωξη σε 19 πρώην μέλη του ΔΣ των ΕΑΣ

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία στον επίκουρο συνάδελφό της να ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος 19 ατόμων, πρώην μελών στο Δ.Σ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος:

  • Οι κατηγορούμενοι κατά παράβαση του νόμου, αλλά και σχετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το 2006 μέχρι και το 2010 καταστρατήγησαν το πλαφόν που όφειλαν να εγκρίνουν για όσους αποχωρούσαν από τα ΕΑΣ , λόγω συνταξιοδότησης τροφοδοτώντας τους μέχρι και με το τετραπλάσιο των χρημάτων που δικαιούνταν ,με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
  • ΤΑ ΕΑΣ είχαν συνάψει ασφαλιστήριο με την Εθνική για λογαριασμό των εργαζομένων, που πλήρωνε η εταιρεία . Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση είχε τεθεί πλαφόν πολλαπλάσιο από το νόμιμο, προκαλώντας ζημία μεγαλύτερη από 35 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2010 διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ΕΑΣ είχε λάβει επιχορήγηση σε μετρητά ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ , χρήματα που προέρχονταν εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ωστόσο, μέρος και αυτών των χρημάτων διατέθηκε για την εξόφληση αποζημιώσεων και ασφαλιστηρίων όσων αποχώρησαν το διάστημα εκείνο από την υπηρεσία τους.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από σχετική αναφορά της διοίκησης των ΕΑΣ από το έτος 2012 και μετά που διαπίστωσε την μαύρη τρύπα και την αιτία της οικονομικής αιμορραγίας της επιχείρησης.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς ενώπιον των οποίων θα κληθούν σε απολογία και οι 19 κατηγορούμενοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.