ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Süddeutsche Zeitung

Πραξικοπηματική η ανατροπή Παπανδρέου από Βενιζέλο

Επίθεση για τον τρόπο που πολιτεύεται εντός κυβέρνησης αλλά και εντός του κόμματός του, εξαπολύει κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου ο γερμανικός τύπος. Τον εμφανίζουν ως «ανέξοδο λαϊκιστή» ενώ θεωρούν πως έριξε τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ με «διακριτικό πραξικόπημα».

Πραξικοπηματική η ανατροπή Παπανδρέου από Βενιζέλο

Συγκεκριμένα η γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche  Welle, αναφέρει:

«Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις. Την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών».

Το σχόλιο αναφέρεται περιληπτικά στο ιστορικό της εκλογικής αποδυνάμωσης του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

«Ο Βενιζέλος θέλει να το αποτρέψει αυτό και επειδή στον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα. Με το αίτημα του να φύγει από την Τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών...Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.