ΚΟΣΜΟΣ

Στο Mαλτεπέ

Σε φυλακές-κολαστήριο κρατείται ο Φιλιππίδης

Ο Άγγελος Φιλιππίδης κρατείται, μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα, στις φυλακές του Mαλτεπέ, οι οποίες είναι γνωστές για τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς για τις συνθήκες διαβίωσης.

Σε φυλακές-κολαστήριο κρατείται ο Φιλιππίδης

Συνήθως στις φυλακές αυτές οδηγούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι με τα μέλη της επιτροπής κατά των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης συμπεριφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης να έχουν πραγματοποιήσεις ουκ ολίγες επισκέψεις στις φυλακές του Μαλταπέ.

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μαλτεπέ βρίσκονται μεταξύ των κρατουμένων και πολλοί Τούρκοι πολίτες και παιδιά κουρδικής καταγωγής,  οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως τρομοκράτες, βάσει τους αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει στην Τουρκία, με πολλές οργανώσεις να έχουν διαμαρτυρηθεί για βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων από Τούρκους στρατιώτες.

Οι φυλακές έχουν γίνει γνωστές για τις νυχτερινές εφόδους των φυλάκων στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν νεαροί Κούρδοι που φιλοξενούνται (ή φιλοξενήθηκαν) στις φυλακές επαναλαμβάνονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.