ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι λέει για τον Φιλιππίδη

Ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση του ΤΤ

Διαβάστε όλα τα συμπεράσματα του πορίσματος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση του ΤΤ

Στα συμπεράσματα του πορίσματος, αναφέρονται οι αξιόποινες πράξεις και οι προτάσεις για ποινικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως φαίνεται από το εισαγγελικό πόρισμα δεν δικαιολογούνται ποσά πο, εντοπίστηκαν σε έξι λογαριασμούς του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη.

Αναφέρεται πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως ο κ. Φιλιππίδης διαθέτει χρηματικά ποσά σε τόπους και μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστή, καθώς όπως προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2011 και εξής διαθέτει περιουσία στο εξωτερικό.

«Από όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παρούσα αναφορά μας προκύπτει ότι, μεταξύ άλλων προσώπων, ο Αγγελος ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως Πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τ.Τ.) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων (όπως στις περιπτώσεις των Κυριάκου ΓΡΙΒΕΑ / Αναστασίας ΒΑΤΣΙΚΑ, του Λαυρέντη ΛΑΥΡΕΝΤΙΛΔΗ και του Δημήτρη ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ), ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.