ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θυμίζει» στα στελέχη του τι αποφάσισαν…

Την πολιτική απόφαση της ΚΠΕ δημοσιοποίησε το ΠΑΣΟΚ

Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ, μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες από την πραγματοποίησή της.

Την πολιτική απόφαση της ΚΠΕ δημοσιοποίησε το ΠΑΣΟΚ

Η επιλογή του χρόνου δημοσιοποίησής τους μόνο τυχαία δεν είναι, αφού μετά από ένα «κενό» χρόνου, λόγω εορτών και υποχρεώσεων του προέδρου του κόμματος στο εξωτερικό αμέσως μετά, η Χαριλάου Τρικούπη «θυμίζει» με τον τρόπο της στα στελέχη του κόμματος τι ακριβώς έχουν αποφασίσει, ώστε να αποφευχθούν τυχόν διαφωνίες ή …παραφωνίες στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Και όλα αυτά, λίγο πριν την μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος, ως «εναρκτήριο λάκτισμα» στην πορεία προς τις κάλπες του Μαΐου.
Σύμφωνα με την πολιτική απόφαση της ΚΠΕ :

- Κορυφαίο ζήτημα θεωρείται η ανεργία και εθνικός στόχος η ανάσχεσή της. Ως εκ τούτου, η επόμενη κυβερνητική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ είναι η συγκρότηση εθνικής ομάδας δράσης για την ανάσχεση της ανεργίας.

- Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που ξεκινάει από το τέλος της δεξιάς και φτάνει μέχρι το όριο της κομμουνιστικής αριστεράς, πρέπει να ανασυγκροτηθεί, πρέπει να εκφραστεί. Η συγκρότηση της Παράταξης είναι θεμελιώδης, ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δεν ανήκουν οι συγκυριακοί λαϊκιστές και δημαγωγοί. Σε αυτή μπορεί να ανήκει ένα κόμμα που στηρίζει μια κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους εθνικής ανάγκης, επί τη βάσει εθνικών προοδευτικών προγραμματικών επιλογών. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και σε όλα τα στελέχη μας που αποχώρησαν, είτε εκφράζονται ως άτομα, είτε εκφράζονται μέσω Κινήσεων μικρών ή μεγάλων. Ξέρουν που είναι το σπίτι τους που είναι ο χώρος τους, πρέπει να προτάξουν το παραταξιακό και εθνικό συμφέρον και να συσπειρωθούν.

- Το ΠΑΣΟΚ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στηρίζει το πρόταγμα για μια άλλη Ευρώπη. Θέλουμε μία άλλη Ευρώπη και αγωνιζόμαστε για μια άλλη Ευρώπη. Θα την πετύχουμε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες. Θα την πετύχουμε με προοδευτικές κυβερνήσεις στον Νότο και άλλες χώρες. Θα την πετύχουμε με κυβερνήσεις συνεργασίας όπου τα σοσιαλιστικά, εργατικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορούν να παίξουν ρόλο και να καθορίσουν την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης και της χώρας.

- Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τους αυθεντικούς εκφραστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τελείωσαν οι κομματικοί έλεγχοι, τα χρίσματα, οι μηχανιστικές προσεγγίσεις. Οι τοπικές κοινωνίες αναδεικνύουν πρόσωπα προοδευτικά, ικανά, με πίστη στην Αυτοδιοίκηση, που θα ηγηθούν των τοπικών Παρατάξεων δημοτικών και περιφερειακών. Έχουμε μια τεράστια περιουσία, έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό καταξιωμένων δημάρχων και Περιφερειαρχών, έχουμε νέα πρόσωπα και θα στηρίξουμε, τις τοπικές κοινωνίες, τις δημοτικές περιφερειακές Παρατάξεις, χωρίς να θέλουμε να ασκήσουμε οποιονδήποτε έλεγχο, χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε κανέναν, με σεβασμό στην Αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς της και τα πρόσωπά της.

- Το ΠΑΣΟΚ, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το μόνο στην Ελλάδα, απευθύνει πρόσκληση συνδιοργάνωσης χωρίς αποκλεισμούς με ισοτιμία και απόλυτο σεβασμό σε όλους εκείνους, κινήσεις και πρόσωπα, που εκφράζονται από την πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η πρόσκλησή μας συνίσταται στην συγκρότηση μιας κοινής Οργανωτικής Επιτροπής για να οργανώσουμε τη Συνδιάσκεψη για την ευρωπαϊκή στρατηγική της χώρας και την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, με την αιγίδα και τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και με την ενεργό παρουσία του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου μας για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές θα εκφράζει το σύνολο της κεντροαριστεράς, το σύνολο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Στην Συνδιάσκεψη θα αποφασιστεί ο τρόπος ανάδειξης του ευρωψηφοδελτίου. Το ψηφοδέλτιο θα προκύψει δημοκρατικά, με διαφάνεια, με συλλογικότητα, με αξιοκρατία σε ένα ψηφοδέλτιο μάχης της συσπειρωμένης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς.

- Άμεσα θα συγκροτηθούν επιτροπές σε όλα τα επίπεδα από τα μέλη των τομέων, την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, το Πολιτικό Συμβούλιο, το ΙΣΤΑΜΕ, τη Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών, και βεβαίως σε τοπικό επίπεδο στις περιφέρειες και τους νομούς, για την τοπική ανάπτυξη, για την Αυτοδιοίκηση, για την ευρωπαϊκή προοπτική σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα αναφέρονται :

i. Συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών που ήδη λειτουργεί ως πυρήνας με μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και του Τομέα Αυτοδιοίκησης.

ii. Συγκρότηση Επιτροπής Συνεργασίας Ευρωεκλογών, η οποία θα πάρει και τις πρωτοβουλίες συνεργασίας για τη μεγάλη Συνδιάσκεψη στο όνομα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

iii. Συγκρότηση Ομάδας Συνεργασίας που θα μετέχει στις επαφές και στις κοινές δράσεις με τους 58 και όλες τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου κινήσεις και πρόσωπα.

iv. Συγκρότηση Νομαρχιακών Επιτροπών Κοινωνικής Δράσης, μία σε κάθε περιοχή, για την έξοδο από το μνημόνιο, την τοπική ανάπτυξη και απασχόληση, την έκφραση των τοπικών κοινωνιών στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τη συμμετοχή των περιοχών και των περιφερειών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

v. Συγκρότηση της Επιτροπής Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης.

Οι τελευταίες, αναμένεται σύμφωνα με τον παρόντα σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη να ανακοινωθούν ως προς τη σύνθεσή τους άμεσα, και πάντως πριν από την εκδήλωση του επόμενου Σαββατοκύριακου, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που επιστρέφοντας την Τρίτη στην Ελλάδα, αναμένεται να ρίξει το βάρος του στο κόμμα και την πορεία του προς τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου. Επίκειται άλλωστε ένα ραντεβού του με τον Γιάννη Βούλγαρη και το συντονιστικό όργανο της «Κίνησης των 58», προκειμένου να αποφασιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στην κοινή τους κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.