ΕΛΛΑΔΑ

Ακτοπλοϊκά προβλήματα

Αποκομμένη η Σάμος από την Ελλάδα

Η προσωρινή αποδρομολόγηση του πλοίου «European Express» ήλθε να προστεθεί στα προβλήματα, που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τον Πειραιά.

Αποκομμένη η Σάμος από την Ελλάδα

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου το πλοίο της Nel Lines δεν εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά λόγω σχετικής απόφασης από την επιτροπή επιθεώρησης πλοίων.

Στην γραμμή μπήκε προσωρινά το άλλο πλοίο της Nel Lines «Θεόφιλος» το οποίο αναχώρησε την Κυριακή από την Σάμο και το επόμενο δρομολόγιο θα είναι την Πέμπτη αφού το συγκεκριμένο πλοίο εξυπηρετεί και την γραμμή που συνδέει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Καβάλα.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους παρουσία του νομικού συμβούλου της Π.Ε. Σάμου και με τη συμμετοχή του δημάρχου Σάμου, του προέδρου του Επιμελητηρίου και ύστερα από τηλεφωνικές επαφές με τους δημάρχους της Ικαρίας, των Φούρνων και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκε, η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την άθλια και ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του νομού, η υποβολή και συζήτηση του θέματος, εκτός ημερησίας διάταξης στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και η συνάντηση έως το τέλος της εβδομάδος, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής και των Τοπικών Φορέων, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.