ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίγο πριν αναλάβει τα ηνία της FED

Γέλεν: «Θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη στις ΗΠΑ»

Αισιόδοξη ότι, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επιταχυνθεί το 2014 και θα φθάσει στο 3% του ΑΕΠ ή περισσότερο εμφανίστηκε η Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα γίνει επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, τον επόμενο μήνα.

Γέλεν: «Θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη στις ΗΠΑ»

Ακόμη η Τζάνετ Γέλεν, σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΤΙΜΕ, εκτίμησε ότι ο σταθερά χαμηλός πληθωρισμός θα αυξηθεί αγγίζοντας το ποσοστό-στόχο της Fed.

Όπως είπε οι περισσότεροι από τους συναδέλφους της στην επιτροπή σχεδιασμού πολιτικής της Fed, όπως και η ίδια ελπίζουν ότι το πρώτο ψηφίο (της ανάπτυξης του ΑΕΠ) θα μπορούσε να είναι 3 αντί για 2.

Η Γέλεν, η οποία θα διαδεχθεί τον Μπεν Μπερνάνκι στην ηγεσία της ομοσπονδιακής τράπεζας την 1η Φεβρουαρίου, επισήμανε επίσης ότι πιστεύει ότι το επίμονα χαμηλό ποσοστό του πληθωρισμού, που ανησυχεί τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, θα ανέβει.

«Η ανάκαμψη υπήρξε απογοητευτικά αργή, αλλά σημειώνουμε πρόοδο στο να πετύχουμε την αύξηση της απασχόλησης, και προσδοκώ ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί προς το μακροπρόθεσμο στόχο μας που είναι το 2%» είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.