ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα του matrix24.gr στον Εθελοντισμό

Δεσμός - Προσέφερε προϊόντα και εργασία

Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι στοχεύουν στην αποτελεσματική αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Απώτερος στόχος του Δεσμού είναι να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.

Δεσμός - Προσέφερε προϊόντα και εργασία

Ο Δεσμός στοχεύει στην αξιοποίηση πάσης φύσεως πλεονάσματος – των περισσευούμενων αγαθών που διαθέτει είτε από εταιρείες είτε από ιδιώτες – καθώς και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση διαπιστωμένων ανθρωπιστικών και κοινωνικών αναγκών.
Ο δεσμός βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με πολλές εθελοντικές οργανώσεις και δήμους στην Ελλάδα αλλά και με οργανισμούς που έχουν ανάγκη παροχής βοήθειας. Αφού καταγράψει μία φορά τον μήνα τις ανάγκες σε υλικό και έμψυχο δυναμικό των παραπάνω, προχωρά στη διανομή των προϊόντων και εθελοντών που έχει στη διάθεσή του, με γνώμονα αυτούς που του έχουν περισσότερο ανάγκη. Μεταξύ άλλων, οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν στο Δεσμό προϊόντα όπως:

-Τρόφιμα (συσκευασμένα, μακράς διάρκειας)

-Ρούχα

- Είδη προσωπικής υγιεινής

- Είδη καθαριότητας

- Φάρμακα

-Σεντόνια/Πετσέτες/Κλινοσκεπάσματα

- Οικιακά/Ηλεκτρικά σκεύη

- Βιβλία

- Γραφική/Χαρτική ύλη

- Παιχνίδια

- Ακόμα και χρηματικές δωρεές

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί τον Δεσμό από τα άλλα εθελοντικά δίκτυα είναι ότι δεν δέχεται μόνο εθελοντές αλλά και προσφορές εταιρειών, που προορίζονται για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και την εύρυθμη λειτουργία οργανισμών που δε διαθέτουν επαρκή χρηματοδότηση, για να επιτελέσουν το έργο τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνεργασία με την Cola Cola Τρία Έψιλον, η οποία μέσω του Δεσμού πρόσφερε δέματα με τρόφιμα, είδη καθαριότητας κ.α. σε 350 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη.
Ασφαλώς ο δεσμός χρειάζεται εθελοντές, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Σήμερα απασχολεί πανελλαδικά γύρω στους 600 εθελοντές και βρίσκεται σε συνεργασία με 260 οργανισμούς.

Ο Δεσμός χρειάζεται εθελοντές κυρίως για

  • Γραμματειακή υποστήριξη
  • Web designer/developer
  • Άτομα για βοήθεια κατά την διάρκεια παραλαβής και παράδοσης βαρέων αντικειμένων π.χ (κρεβάτι,ψυγείο)
  • Άτομα για την προετοιμασία των αγαθών προς παράδοση σε οργανισμούς
  • Άτομα για διαλογή και οργάνωση της αποθήκης μας
  • Μεταφραστές (Από Ελληνικά στα Αγγλικά)
  • Graphic designers /γραφίστες

Όπως προαναφέρθηκε ο Δεσμός κινητοποιεί τους εθελοντές του, όταν παραστεί ανάγκη. Ενδεικτική είναι η συμβολή των εθελοντών του στον καθαρισμό του Ελαιορέματος του δήμου Πυλαίας, μετά από πρόσκληση του δήμου.
Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να κάνει μια δωρεά στο Δεσμό είτε να δηλώσει συμμετοχή ως εθελοντής, πρέπει να καλέσει στα τηλέφωνα 210-8119365 στην Αθήνα και 2315-316700 στη Θεσσαλονίκη.
1

2

3

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.