ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιρούνται τα δημοτικά

Διήμερο διακοπών για σκι

Έως την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας» όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.

Διήμερο διακοπών για σκι

«Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε μετά την συνάντηση η κ. Κεφολογιάννη.

Την πρόταση για τη «Λευκή Εβδομάδα», θεσμό ο οποίος ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι πριν ή μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η «Λευκή Εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία. Εξάλλου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, Βασίλης Τόγιας, ζήτησε η Λευκή Εβδομάδα να είναι επιδοτούμενη από το κράτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.