ΚΟΣΜΟΣ

Φορτώθηκαν στο λιμάνι της Λαττάκειας

Εκτός Συρίας η πρώτη ποσότητα χημικών

Οι αρχές της Συρίας μετέφεραν την πρώτη ποσότητα υλικών του χημικού της οπλοστασίου εκτός της επικράτειας της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Εκτός Συρίας η πρώτη ποσότητα χημικών

Τα χημικά αυτά μεταφέρθηκαν από δύο τοποθεσίες στο λιμάνι της Λαττάκειας και στη συνέχεια φορτώθηκαν σε ένα πλοίο της Δανίας.

«Το σκάφος αυτό έχει πλαισιώσει μια ναυτική συνοδεία την οποία παρέχουν η Δανία και η Νορβηγία, όπως και η Συριακή Αραβική Δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΧΟ.

«Αυτό θα παραμείνει στη θάλασσα αναμένοντας την άφιξη στο λιμάνι επιπλέον χημικών υλικών, τα οποία θεωρείται ότι αποτελούν προτεραιότητα», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Ο ΟΑΧΟ δεν διευκρίνισε πόση ποσότητα από αυτά τα «πιο κρίσιμης σημασίας» χημικά, στα οποία περιλαμβάνονται επίσης περίπου 20 τόνοι νευροπαραλυτικού αερίου μουστάρδας, βρίσκονται στο δανικό πλοίο.

«Μια πρώτη ποσότητα χημικών υλικών που αποτελούν προτεραιότητα μεταφέρθηκε από δύο τοποθεσίες στο λιμάνι της Λαττάκειας για επαλήθευση και στη συνέχεια φορτώθηκε σε ένα δανικό εμπορικό πλοίο σήμερα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΟΑΧΟ, στην οποία προστίθεται ότι κινεζικά, δανικά, νορβηγικά και ρωσικά πλοία εγγυώνται την ασφάλεια του φορτίου αυτού στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.