ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους Ευρωπαίους

Η Λαγκάρντ βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη

Ευρωπαίοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι σε δηλώσεις τους, την τελευταία μέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας, σε αντίθεση με την Κριστίν Λαγκάρντ, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Η Λαγκάρντ βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Μονοκομματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη «απέχει πολύ από τον στόχο» και οι χώρες της Ευρωζώνης κινδυνεύουν με αποπληθωρισμό. Απαντώντας ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει σε περίπτωση περαιτέρω μείωσης του πληθωρισμού, λέγοντας πως τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά ή ενδέχεται να μειωθούν περισσότερο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο κ.Ντράγκι δήλωσε πως τα περισσότερα προβλήματα για την Ευρωζώνη αποτελούν παρελθόν και πως η νομισματική ένωση προς την ανάπτυξη αλλά εξακολουθούν να υφίστανται ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλύσουν συγκεκριμένες χώρες καλώντας τες να παραμείνουν προσηλωμένες στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ παρόλο που αναφέρθηκε στις επιτυχημένες προσπάθειες της Ελλάδας της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, τόνισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Ο κ. Ντράγκι τόνισε πως τα stress tests της ΕΚΤ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης θα τονώσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη προς το τραπεζικό σύστημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του eurogroup και υπουργός Οικονομικών των Κάτω Χωρών, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στα stress tests ευχήθηκε να υπάρξουν κάποια «άσχημα νέα» για μερικές ευρωπαϊκές τράπεζες διότι με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί πως τα πράγματα πηγαίνουν όντως καλύτερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.