ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ελεγκτής Ότμαρ Κάρας

«Η τρόικα θα πρέπει να ελεγχθεί»

Συνέντευξη του ελεγκτή της τριμερούς επιτροπής Ότμαρ Κάρας στην αυστριακή δημόσια ραδιοφωνία.

«Η τρόικα θα πρέπει να ελεγχθεί»

Ο Αυστριακός επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου τονίζει, πως η τρόικα πρέπει να τεθεί τώρα σε υγιή δημοκρατική βάση.

Ο κ. Κάρας, αν και δήλωσε ότι η τρόικα αποτέλεσε εργαλείο ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπογράμμισε πως πρέπει να τεθεί σε νέα βάση.

Όπως τόνισε ο κ. Κάρας, αυτό που ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «να οικοδομηθούν αυτές οι ευρωπαϊκές δομές στη βάση του Κοινοτικού Δικαίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή δημοκρατική νομιμοποίηση, να αναγνωρίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο, να ελέγχονται σε ευρωπαϊκή βάση και προπάντων πως θα πρέπει το έργο τους να είναι δημόσια διαφανές και σε διάλογο με τους πολίτες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση χρειάζεται έναν Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, χρειάζεται μια Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Ένωση, χρειάζεται ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο στη βάση του Κοινοτικού Δικαίου, ενώ η τρόικα θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των Ευρωπαϊκών Συνθηκών».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ξεφτίλα καί πάλι ξ…. ¨αλλος μέ τό μακρύ του, 27 ύπουργοί τά κάμνουν Θάλασσα ο 28οσ θά τόν σώσει. τόσο μυαλό κουβαλούν!!! Ξεφτίλααααα……….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.