ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τρόφιμα και φάρμακα

«Καταστροφική η κατάσταση στη Συρία»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ χαρακτήρισε την κατάσταση στη χώρα καταστροφική και ζήτησε από τις αρχές να επιτρέψουν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Καταστροφική η κατάσταση στη Συρία»

Παράλληλα η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καταδίκασαν την αναστολή του προγράμματος εμβολιασμού των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας στην επαρχία Ράκα, στη βόρεια Συρία, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες.

Τα αποθέματα τροφίμων και των φαρμάκων έχουν εξαντληθεί, κυρίως στις περιοχές που πολιορκούνται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, πρόσθεσε ο Μάουρερ, επισημαίνοντας ότι πίεσε τους Σύρους αξιωματούχους να επιτρέψουν άμεσα την εκτεταμένη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μεταξύ των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότεροι είναι ο καταυλισμός παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ στη Δαμασκό, ο οποίος πολιορκείται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο από τον συριακό στρατό και όπου η έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου η Unicef και ο ΠΟΥ κατήγγειλαν σήμερα ότι η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας έχει ανασταλεί στην επαρχία Ράκα, όπου σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

Η πολιομυελίτιδα αποτελεί «έναν σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά στη Συρία και την περιοχή καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μόνιμο πρόβλημα», επεσήμαναν οι δύο οργανώσεις που είχαν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο την εκστρατεία εμβολιασμού μετά τον εντοπισμό 17 περιπτώσεων πολιομυελίτιδας στη Συρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.