ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στην Ευρωβουλή

Μ. Κοππά: Αναγκαία μία νέα βάση για την Κοινή Πολιτική Άμυνας

Η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλειστή συζήτηση εμπειρογνωμόνων, εκπροσώπων ινστιτούτων και στρατιωτικών για θέματα Ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας.

Μ. Κοππά: Αναγκαία μία νέα βάση για την Κοινή Πολιτική Άμυνας

Η  συζήτηση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) με βασικό θέμα την επόμενη μέρα της Eυρωπαϊκής ΄Aμυνας και Aσφάλειας μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν υψηλοί αξιωματούχοι από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας. Επίσης, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι μεγάλων ευρωπαϊκών ινστιτούτων ερευνών όπως το Egmont Institute for International Relations και ο πρόεδρος του Institute Francais de Relations International (IFRI).

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν κατάφερε να δώσει μία συνολική και ολοκληρωμένη απάντηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Άμυνας», σημείωσε η κ. Κοππά, προσθέτοντας πάντως ότι, «αποφάσισε μια σειρά από βήματα, έναν οδικό χάρτη, που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2015».

«Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα βάση για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας», υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα Εξωτερικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες του Γερμανικού Ινστιτούτου Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) Dr. Dušan Reljić τόνισε ότι στην πορεία προς τη Σύνοδο Κορυφής διατυπώθηκαν αποσπασματικές προτάσεις για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας και την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.