ΚΟΣΜΟΣ

Για την τελετή μύησης

Ο «αρχαιοελληνικός» όρκος της Μαφίας

Το τελετουργικό μύησης στην ιταλική Μαφία, φέρονται να αποκωδικοποίησαν ειδικοί των ιταλικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι είναι γραμμένο σε γλώσσα που μοιάζει με αρχαία ελληνικά και ιερογλυφικά.

Ο «αρχαιοελληνικός» όρκος της Μαφίας

Ένας μυστικός κώδικας της ιταλικής Μαφίας, που, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», οι ιταλικές αρχές έσπασαν για πρώτη φορά, φέρεται να μοιάζει με αρχαία ελληνικά και ιερογλυφικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας στην περιοχή της Καλαβρίας, για μια δολοφονία από τη Μαφία, εντόπισε ένα κείμενο γραμμένο σε γλώσσα που μοιάζει με αιγυπτιακά ιερογλυφικά και αρχαία ελληνικάΤο τρισέλιδο κείμενο μελετήθηκε και οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι αναφέρει το τελετουργικό μύησης στη Μαφία.

Στο τελετουργικό μύησης, τα επίδοξα μέλη της Μαφίας ορκίζονται «αιώνια πίστη» στην οργάνωση και ο όρκος «δένεται» με αίμα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «αίμα και τιμή» και ισόβια πίστη όσων μπαίνουν στη Μαφία ενώ ο όρκος διαβάζεται σε κάθε μύηση νέου μέλους.

Το κείμενο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στη σχετική τελετουργική διαδικασία θα πρέπει να παρίστανται πέντε μέλη της Μαφίας, και ο «νεοβαπτιζόμενος» θα χρειαστεί να κόψει το δέρμα του με μαχαίρι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ώστε να ματώσει και να ορκιστεί έτσι με το αίμα του στην οργάνωση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. papasmiris 19:22 10/01/2014

    Το αίμα και τιμή ,μήπως σας θυμίζει κάτι;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.