ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι δεν έλαβαν υπόψη τους

Στο πειθαρχικό δύο εισαγγελείς για τις άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό

Παραγγελία για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο εισαγγελέων του Κορυδαλλού που χορήγησαν τις επτά άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στο πειθαρχικό δύο εισαγγελείς για τις άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό

Η εισαγγελική λειτουργός στάθμισε τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία που σχημάτισε στο τέλος της έρευνάς του ο προϊστάμενος  εισαγγελέας εφετών Πειραιά, Ευάγγελος Ζαχαρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία αυτά προκύπτει σφάλμα από βαριά αμέλεια και κρίνεται ότι στις αποφάσεις τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί έθιξαν το κύρος της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο εισαγγελείς πριν ψηφίσουν υπέρ της χορήγησης των αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό θα μπορούσαν αν είχαν λάβει υπόψη τους: τη βαρύτητα των αδικημάτων για τα οποία είχε καταδικαστεί, πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν εγγραφεί στο φάκελό του, αλλά και τις συχνές επισκέψεις του στην πτέρυγα, όπου παραμένουν κρατούμενοι  κατηγορούμενοι ως μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς»

Ο φάκελλος διαβιβάστηκε στον αντιεισσαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος και αναμένεται να ασκήσει τις πειθαρχικές διώξεις που θα οδηγήσουν τις δύο εισαγγελικές λειτουργούς ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.