ΕΛΛΑΔΑ

Ένας απόστρατος γράφει...

Πότε άρχισε το μεγάλο πάρτι στους εξοπλισμούς

Ένας απόστρατος ανώτατος αξιωματικός επισημαίνει ότι το μεγάλο πάρτι των εξοπλισμών περιέργως (;) ταυτίζεται με τη «γέννηση» της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Πότε άρχισε το μεγάλο πάρτι στους εξοπλισμούς

Και υπενθυμίζει ότι μέχρι την ίδρυση αυτών των διευθύνσεων το φαινόμενο της διαφθοράς μπορεί να ήταν υπαρκτό , πάντως βρισκόταν υπό έλεγχο .

Διαβάστε την άποψή του:

«Σάλο έχει προκαλέσει το σίριαλ των καταθέσεων Κάντα! Σε αυτό βέβαια βοηθά ακόμη περισσότερο και το κενό στην ειδησεογραφία που υπάρχει πάντοτε της ημέρες των εορτών. Το ρεπορτάζ συνεχές για το τι είπε και κυρίως ποιούς ενέπλεξε και προς τα επάνω αλλά και προς τα κάτω στην αλυσίδα λήψης απόφασης.

Μήπως θα άξιζε παράλληλα όμως και μια δημοσιογραφική έρευνα για το ποτέ και πως άρχισε το πανηγύρι; Πως στήθηκε το παιχνίδι; Γιατί οι εξοπλισμοί περάσαν και στην φάση εισήγησης / διαγωνισμών σε υπηρεσία που προίστατο πολιτικά πρόσωπα; Μήπως το μεγάλο πάρτυ ξεκίνησε όταν συστήθηκε η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών που τοποθετείτο προϊστάμενος κάθε ημέτερος με προϋπηρεσία και εμπειρία ως ΓΓ Δασών κλπ;

Είχαμε ανάλογα περιστατικά την προ ΓΔΑΕ εποχή όπου οι προμηθείες γινόντουσαν από τα Γενικά Επιτελεία; Καμία σχέση, κάποιοι, ελάχιστοι, από ότι θυμάμαι τις εποχές εκείνες ήταν δακτυλοδεικτούμενοι επειδή ο τάδε αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων τους έκανε το τραπέζι ή τους έστειλε τα Χριστούγεννα ένα καλάθι ποτά με μια πένα και ένα στυλό των 1000 ή 3000 δραχμών.

Η εύκολη απάντηση υπάρχει πάντοτε, η Ευρώπη μας επέβαλλε την Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών εκτός της καθαρά στρατιωτικής δομής. Γιατί, ποιος είπε ότι το παιχνίδι δεν είναι πανευρωπαϊκό ήταν και παγκόσμιο; Δεν είναι κι αυτό μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας κατάρρευσης των υγειών δομών; Τα όπλα χρησιμοποιούνται πλέον όχι στα πεδία των μαχών αλλά στις μάχες διαφθοράς και κατακρίμνησις δομών, θεσμών και ηθών ώστε αναίμακτα να κερδηθεί η μάχη.

Θα με πείτε ρομαντικό αλλά καλό είναι να ανασύρουμε στην μνήμη μας κάποια γεγονότα.

Κατά τις διαπραγματεύσεις για την αγορά του ΑΒΕΡΩΦ στο Λιβόρνο από Ελληνικής πλευράς παρίστατο ο Πλωτάρχης Κοντόσταυλου. Ενώ πήγαινε η συζήτηση στο "να κλείσει η τιμή" ο Πλωτάρχης προέβαλε την απαίτηση προς τα ναυπηγεία να μάθει ποιά θα είναι η προσωπική του αμοιβή ως προμήθεια με ιδιαίτερη επιμονή και αξίωση. Για να μην χαλάσει η δουλειά τα Ναυπηγεία αναγκάστηκαν και του ανέφεραν κάποιο "ευπρεπές" ποσό οπότε άμεσα πήραν και την απάντηση από τον Κοντόσταυλου "παρακαλώ πολύ το ποσό αυτό να εκπέσει από το τίμημα".

Και για να μην αδικούμε και τους τότε πολιτικούς, αυτοί ήδη είχαν πετύχει τιμή αγοράς κατά 2 εκ. δραχμές λιγότερο (περί τα 8% ) από την τιμή που τα ναυπηγεία έιχαν πουλήσει το πρώτο αδελφό σκάφος του ΑΒΕΡΩΦ».

Από το onalert.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.