ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις στις ΔΟΥ την Παρασκευή

Τα τρακτέρ στις πλατείες έβγαλαν οι αγρότες

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι αγρότες και έβγαλαν σήμερα τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. Την Παρασκευή 24/1 θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε εφορίες.

Τα τρακτέρ στις πλατείες έβγαλαν οι αγρότες

Ο νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε την Κυριακή, σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών, στη Λάρισα. Η πορεία και η κλιμάκωσή τους θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή σε αυτές ενώ δεν αποκλείεται να στηθούν και μπλόκα, τις επόμενες εβδομάδες. Στις 25-26 Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν εκ νέου οι επιτροπές αγώνα και τα συντονιστικά των αγροτών.

Το Σάββατο 1 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Agrotica».

Οι αγρότες διεκδικούν να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους,κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και να γίνει ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Επίσης να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη, να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις, να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%, κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα - να σφραγιστούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.