ΕΛΛΑΔΑ

«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια υπόπτων

Τι δείχνει η ανάλυση από το βίντεο Ξηρού

Χάκερ αναλύει το βίντεο - προκήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού και δίνουν δύο σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες αποκαλύπτουν το καλά προετοιμασμένο σχέδιο του «Μανώλης» της «17Ν».

Τι δείχνει η ανάλυση από το βίντεο Ξηρού

Όπως γράφει το «Έθνος»,  από την ανάλυση προκύπτει από τα ίχνη του αρχείου τύπου pdf που είχε γραφτεί η προκήρυξη του Ξηρού, είχε τροποποιηθεί την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12:51:54 μμ. Αυτό ερμηνεύεται από τους ειδικούς με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι ότι το παραληρηματικό κείμενο του Ξηρού υπήρχε στον διακομιστή (server) της ιστοσελίδας Indymedia από τη συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία. Εστάλη δηλαδή την Πέμπτη στην ιστοσελίδα και δεν δημοσιεύτηκε μέχρι και τη Δευτέρα.

Η δεύτερη πιθανή εξήγηση είναι ότι ο Ξηρός έγραψε το κείμενο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Το μόνο που προδίδεται για τον υπολογιστή στον οποίο δακτυλογραφήθηκε η προκήρυξη είναι ότι ο Ξηρός είχε μηδενίσει την ημερομηνία στη «μητρική» του κομπιούτερ, αναγράφοντας Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1900.

Όμως και το αρχείο του βίντεο έκρυβε ακόμη ένα στοιχείο. Αποκαλύφθηκε ότι τροποποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6:16:52 μμ. Επίσης ερμηνεύεται με τους παραπάνω δύο τρόπους το εν λόγω ηλεκτρονικό ίχνος, ότι δηλαδή είτε εστάλη το απόγευμα της Κυριακής στο Indymedia και παρέμεινε στον server μέχρι τη Δευτέρα, είτε η εγγραφή έγινε τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Προκήρυξη και βίντεο δημοσιεύθηκαν ως ένα αρχείο με τη μορφή zip τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στη 1:50 μμ. Την ίδια μέρα στις 5:49 μμ «ανέβηκε» και το μανιφέστο του Ξηρού. Από την ανάλυση που έκαναν χάκερ στο βίντεο διαπίστωσαν ότι είναι χαμηλής ανάλυσης και είναι τραβηγμένο πιθανότατα από κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ξηρός είχε βοήθεια στη χρήση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων, καθότι όντας φυλακισμένος η επαφή του με την τεχνολογία είναι περιορισμένη. Αντιθέτως, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι σε γιάφκες των «Πυρήνων» έχουν βρεθεί προκηρύξεις και υπολογιστές.

Έρευνες σε σπίτια συγγενών του Ξηρού

Η αστυνομία έκανε έρευνες στο σπίτι του ανιψιού του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος τον έφερε στην Αθήνα, καθώς και στο σπίτι της αδελφής του στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά έγιναν έρευνες σε οχτώ σπίτια στην Αθήνα και σε έξι στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί έκαναν δυο συλλήψεις. Πρόκειται για έναν αντιεξουσιαστή, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές αστυνομικών ασπίδων τον Μάιο του 2005 και στο σπίτι του στα Εξάρχεια βρέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια.

Ο δεύτερος αντιεξουσιαστής, ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη, είχε στην κατοχή του μικροποσότητες χασίς και κοκαΐνης, μια σιδηρογροθιά, δυο σπρέι πιπεριού και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.