ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα του matrix24.gr στον εθελοντισμό

Το Κέντρο της Γης-Διαδώστε την περιβαλλοντική συνείδηση

Πανύψηλα κυπαρίσσια, μικρές λίμνες, κελαηδήματα πουλιών που πετούν ελεύθερα, μποστάνια και βότανα, επιβλητικά κτίρια που διασώζονται από τη βασιλική εποχή και πολλά άλλα συνθέτουν ένα παραδεισένιο τοπίο, που βρίσκεται δίπλα μας, στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Το Κέντρο της Γης-Διαδώστε την περιβαλλοντική συνείδηση

Πρόκειται για το «Κέντρο της Γης», που δημιουργήθηκε από τη ΜΚΟ Οργάνωση Γη, στόχος της οποίας είναι η ανάπτυξη και η διάδοση της περιβαλλοντικής νοημοσύνης. Με τον όρο αυτό νοείται η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε να υιοθετούν στην καθημερινότητά τους μια στάση ζωής που συνεισφέρει δημιουργικά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επιδίωξη της οργάνωσης είναι να διευρύνει τους ορίζοντες των πολιτών, έτσι ώστε να είναι σε θέση, μέσα από την καθημερινή τους δράση, να εντοπίζουν και να υιοθετούν στάσεις και συμπεριφορές που συνεισφέρουν στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και συμβάλλουν στη συλλογική ευημερία και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το Κέντρο καλύπτει 25 στρέμματα στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης δίπλα στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης. Η ξενάγηση στο Κέντρο της Γης διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Ο επισκέπτης  έχει τη δυνατότητα να αγγίξει τα πάντα, ή ακόμα και φυτέψει το λαχανικό του, να μαζέψει τα βότανά του, να μάθει για την φύση.  Σε αυτό σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι ξεναγοί, εκπαιδευμένα άτομα που εισάγουν τον επισκέπτη στο μαγικό κόσμο της φύσης.

Εντός του 2013 προσέφεραν εθελοντική εργασία στην οργάνωση Γη 76 άτομα με σύνολο 690 ωρών.

Οι εθελοντικές δράσεις στο «Κέντρο γης Γης» είναι:

1) Εθελοντική δράση «Καλλιεργώ τη Γη»

Αφορά χειρονακτική εργασία στο λαχανόκηπο, το κήπο του άγριου οικοσυστήματος και το κτήμα γενικά.

Ημέρες – Ώρες: Τρίτη και Πέμπτη 12.00 – 16.00

Τετάρτη και Παρασκευή 12:00-16:00

2) Εθελοντική δράση «Κυριακή στη Γη» Οι Κυριακές στη Γη, επειδή είναι εποχική δράση (φθινόπωρο και άνοιξη), θα ξεκινήσουν πάλι την πρώτη Κυριακή στου Μαρτίου.

Αφορά σε συμμετοχή: Food lab και Συλλογική Κουζίνα 10:00 – 15.00

Ενημέρωση κόσμου και βοήθεια γενικά : 10.00 – 15.00

3)Ομάδα Επικοινωνίας . Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν, θα  βοηθήσουν με τη δημοσίευση υλικού στα social media και στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης Γη και του Κέντρου της Γης, το οικοκατάστημα, την ενημέρωση του κοινού και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις.

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε εθελοντής στο «Κέντρο της Γης» επικοινωνήστε στο 2102325380. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.organizationearth.org/

Αν θέλετε να αναδείξουμε εθελοντικές δράσεις ανά την επικράτεια, επικοινωνήστε μαζί μας στο email:  [email protected]

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.