ΚΟΣΜΟΣ

Σαν σήμερα, το 1984

Το κεφάλι του Μάικλ Τζάκσον τυλίχτηκε στις φλόγες (βίντεο)

Το κεφάλι του σούπερ σταρ της ποπ πήρε φωτιά, στη διάρκεια γυρισμάτων διαφημιστικού σποτ της Pepsi. Δείτε πως...

Το κεφάλι του Μάικλ Τζάκσον τυλίχτηκε στις φλόγες (βίντεο)

Το ατύχημα συνέβη στις 27 Ιανουαρίου μπροστά σε χιλιάδες έκπληκτους θαυμαστές του που συμμετείχαν στο γύρισμα, το οποίο έγινε στο στάδιο «Shrine Auditorium» του Λος Άντζελες.

Όλα άρχισαν όταν τα πυροτεχνήματα που είχαν προγραμματιστεί να εκραγούν αφού ο «βασιλιάς της ποπ» θα άρχιζε να κατεβαίνει μια σκάλα, εξερράγησαν νωρίτερα, ενώ εκείνος στέκονταν στην κορυφή της, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα.

Η εικόνα με τα μαλλιά του τραγουδιστή να παίρνουν φωτιά, ενώ εκείνος συνεχίζει να χορεύει, είναι συγκλονιστική...

Όσοι βρισκόταν στο πλατό έπεσαν πάνω του και προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες στο κεφάλι του με πυροσβεστήρες. Ο αδερφός του, Ζερμέιν Τζάκσον που παίζει δίπλα του κιθάρα είχε μείνει άγαλμα.

Όταν τελικά κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες από το σώμα του ο Μάικλ Τζάκσον μεταφέρθηκε εκτός σκηνής και φαίνεται η κορυφή του κεφαλιού του που έχει μείνει φαλακρή. Η επόμενη σκηνή είναι πάνω σε φορείο, με δεμένο κεφάλι και το σώμα του τυλιγμένο με μια κουβέρτα.

Του καθόρισε τη ζωή 

Αυτή ήταν μια εμπειρία που σημάδεψε τη ζωή του Τζάκσον. Τα ισχυρά παυσίπονα που άρχισε να παίρνει για να ανακουφιστεί από τους πόνους των εγκαυμάτων και των πλαστικών επεμβάσεων που ακολούθησαν για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, τον οδήγησαν σε εθισμό. Από εκείνο το συμβάν του έμεινε η μανία με την πλαστική χειρουργική που τελικά αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του.

Εκτός από αυτό, το ατυχές περιστατικό επηρέασε και την οικογενειακή του ζωή. Έκοψε τις επαφές με την οικογένεια του και κυρίως με τον πατέρα του, που τον είχε πιέσει να κάνει το διαφημιστικό, ενώ εκείνος ήταν δεν ήθελε γιατί «είχε ένα κακό προαίσθημα».

Όπως αναφέρει ο ίδιο στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Μοοnwalk», το 1988: «το ατύχημα έγινε από καθαρή βλακεία». Σημειώνει μάλιστα ότι «τα εκρηκτικά μαγνησίου που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τοποθετημένα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από το κεφάλι του, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας».

Ο Τζάκσον ποτέ δεν κατάφερε να απεξαρτηθεί από τα χάπια που άρχισε τότε και τελικά τον σκότωσαν σε ηλικία 50 χρονών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.