ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αρκεί η Πολιτεία να εξαφανίσει τις...αστοχίες

ΣτΕ: Παράνομη η ανέγερση του Mall

Στη θέση του παραμένει το εμπορικό κέντρο The Mall , στο Μαρούσι , παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την ανέγερσή του.

ΣτΕ: Παράνομη η ανέγερση του Mall

Και αυτό γιατί οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι με νεώτερες αποφάσεις της Πολιτείας μπορούν να ... εξαφανιστούν οι όποιες αστοχίες, ώστε να αποφευχθεί η ενδεχόμενη κατεδάφισή του μετά από τη δεκαετή και πλέον λειτουργία του.

H Oλομέλεια του ΣτΕ έκριναν ότι για την ανέγερση του Mall δεν υπήρχε προβλεπόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι πολεοδομικές ρυθμίσεις έγιναν με μελέτη που δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη.

Η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ για να ξεπεράσει του συνταγματικά και νομικά ζητήματα που ανέκυψαν μπορεί να επανέλθει με νεότερες αποφάσεις του οι οποίες θα περιλαμβάνουν Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του όλου έργου και θα αιτιολογούν την αναγκαιότητα μεγαλύτερου (υπερδιπλάσιου) συντελεστή δόμησης για την ανέγερση του επίμαχου εμπορικού κέντρου.

Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την οικοδομική άδεια για την κατασκευή του επίμαχου εμπορικοί κέντρου, καθώς κρίθηκε άκυρη αφού δεν υπήρχε η απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. joanna 2:18 29/01/2014

    Οτι θυμούνται χαίρονται!!! Από πριν γιατί δν κάνανε τις απαραίτητες μελετες…ποσο μλκς πια!!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.