ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα του matrix24.gr στον Εθελοντισμό

Φλόγα - Κρατήστε την αναμμένη για τα παιδιά με καρκίνο

Η Φλόγα είναι Σύλλογος Γονιών που τα παιδιά τους αρρώστησαν από καρκίνο. Από το 1982 που ιδρύθηκε, εκατοντάδες γονείς, προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν εθελοντικά, τις υπηρεσίες τους, ώστε η Φλόγα να παραμένει αναμμένη.

Φλόγα - Κρατήστε την αναμμένη για τα παιδιά με καρκίνο

Η Φλόγα σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα παιδιών και εφήβων.

Το κοινωνικό έργο που επιτελεί η φλόγα είναι τεράστιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

• Παρέχει στέγη εντελώς δωρεάν σε άριστες συνθήκες διαμονής στις οικογένειες από την περιφέρεια για όσο διάστημα τα παιδιά βρίσκονται σε θεραπεία στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας. Στον Ξενώνα της Φλόγας φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν εκατοντάδες οικογένειες από όλη την Ελλάδα, για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών. Τα έξοδα λειτουργίας του ξενώνα, όπως είναι οι μισθοί των υπαλλήλων καθώς και τα τρέχοντα έξοδα, λογαριασμοί, συντήρηση, πετρέλαιο κλπ, καλύπτονται πλήρως από τη Φλόγα των γονιών.spiti Στον Ξενώνα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 30 οικογένειες, λειτουργεί σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) με προσωπικό αποσπασμένο από το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε τα παιδιά να συνεχίζουν τα μαθήματα τους και να μην χάνουν τη σχολική χρονιά τους. Ο μικρός χώρος του σχολείου μας, το βράδυ μπορεί να μετατρέπεται σε μια μικρή αίθουσα κινηματογράφου για γονείς και παιδιά.

• Εφαρμόζει πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη (Νοσηλεία στο Σπίτι)

• Διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις των παιδιών

• Συμμετέχει στην προμήθεια ιατρικού και άλλου εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας καθώς και την βελτίωση των χώρων νοσηλείας στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων, (ριζική ανακαίνιση του ογκολογικού τμήματος του Αγία Σοφία, αγορά αξονικού τομογράφου, βιομοριακού αναλυτή κ.α.)

• Απασχολεί ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για την στήριξη των γονιών και των παιδιών

• Διαθέτει κοινωνικό ταμείο για τις πρώτες βασικές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών

• Χρηματοδοτεί πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά στις περιπτώσεις που τις προτείνουν οι γιατροί και δεν τις καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία,

  • Φροντίζει για τη ψυχαγωγία των παιδιών και την ποιότητα της ζωής τους

• Προσπαθεί με κάθε τρόπο να πληροφορήσει σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσει τις προκαταλήψεις.

Εθελοντισμός στην «Φλόγα»

Οι εθελοντές στην οργάνωση μπορούν να απασχοληθούν στους παρακάτω τομείς:

  • Απασχόληση των παιδιών του Ξενώνα. Οι εθελοντές μας φροντίζουν για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών του Ξενώνα με παιχνίδι, κουκλοθέατρο, κατασκευές, διάβασμα παραμυθιών κλπ.
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Η Φλόγα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό τόσο την ενημέρωση του κοινού για το έργο της όσο και την οικονομική ενίσχυση της.
  • Προσφορά ανάλογα με την επαγγελματική ιδιότητα των εθελοντών. Εθελοντές μας – επαγγελματίες από διάφορους χώρους(πχ. γιατροί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι, μαραγκοί, ζωγράφοι, φωτογράφοι κλπ.) - προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, όποτε παραστεί ανάγκη
  • Ακόμη μπορείτε να προσφέρετε είδη για bazaar που διοργανώνει η «Φλόγα», να συμβάλλετε στην πώληση καρτών και ημερολογίων.

Εάν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην «Φλόγα»συμπληρώστε την αίτησή σας εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2107485000.

floga

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θα ηθελα να συμμετασχω στα εθελοντικα σας προγραμματα,με σκοπο τη δημιουργικη απασχοληση των παιδιων που το εχουν τοσο αναγκη!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.