ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αντίθετοι οι καθολικοί με βασικές θέσεις της Εκκλησίας

Η πλειοψηφία των Καθολικών παγκοσμίως τάσσεται εναντίον των θέσεων της Εκκλησίας για ηθικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως τα διαζύγια, οι αμβλώσεις και τα αντισυλληπτικά, ενώ συμφωνεί με την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αντίθετοι οι καθολικοί με βασικές θέσεις της Εκκλησίας

Το ισπανόγλωσσο κανάλι Univision μετέδωσε ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, το Κονγκό, την Κολομβία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, την Ουγκάντα και τις ΗΠΑ--χώρες που εκπροσωπούν το 61% του παγκόσμιου Καθολικού πληθυσμού.

Το 65% απάντησε στη δημοσκόπηση ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να επιτρέπονται, τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις, και το 78% τάχθηκε υπέρ της χρήσης των αντισυλληπτικών, ενώ το 58% διαφωνούν με την απαγόρευση στη Θεία Κοινωνία στους διαζευγμένους που ξαναπαντρεύονται.

Ταυτόχρονα, το 66% τάχθηκε υπέρ της θέσης του Βατικανού κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων. Η πλειοψηφία των Καθολικών στην Ισπανία και τις ΗΠΑ, ωστόσο, τάχθηκε υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου από την εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι Bendixen & Amandi International και σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 12.0000 Καθολικοί. Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία, ενώ το 30% αραιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι νεότεροι Καθολικοί είναι «ακόμη πιθανότερο να έχουν αντίθετες απόψεις με τα διδάγματα της Εκκλησίας σε σχέση με τους Καθολικούς στο σύνολό τους».

Οι Αφρικανοί και Ασιάτες Καθολικοί εμφανίζονται πιο συντηρητικοί από εκείνους της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, το 94% των Γάλλων Καθολικών τάσσονται κατά της καθολικής απαγόρευσης της άμβλωσης σε σχέση με το 27% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στις Φιλιππίνες. Ο γάμος των ομοφυλόφιλων υποστηρίζεται από το 64% των Ισπανών, ενώ μόλις από το 1% των Καθολικών της Ουγκάντας.

Ο πάπας Φραγκίσκος εμφανίζεται να χαίρει ευρείας αποδοχής. Το 87% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει «άριστη» ή «καλή» τη θητεία του πάπα--από τότε που αναδείχτηκε τον περασμένο Μάρτιο-- ενώ μόνο το 1% την χαρακτηρίζει «κακή». Μόνο στο Μεξικό δεν εμφανίζεται δημοφιλής με το 26% των ερωτηθέντων να έχει αρνητική άποψη για το πρόσωπό του.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.