ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παραμένει κρατούμενος

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε για να απολογηθεί  ο Άγγελος Φιλιππίδης. Θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ο Άγγελος Φιλιππίδης προσγειώθηκε με αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών στην Αθήνα στις 9:05. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκονταν αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο κ.Φιλιππίδης οδηγήθηκε αρχικά με χειροπέδες στα χέρια  στη ΓΑΔΑ. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ήταν  φανερά καταβεβλημένος, αδυνατισμένος και με μαύρους κύκλους. Εισερχόμενος υποστήριξε πως: «Προσήλθα οικειοθελώς, όπως είχα πει χθες το βράδυ».

Εν συνεχεία πέρασε όλη τη διαδικασία για το σχηματισμό φακέλλου (φωτογράφιση και δακτυλικά αποτυπώματα κ.λ.π.) και μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί για τα «κόκκινα» δάνεια. Ζήτησε και πήρε πενθήμερη προθεσμία για την απολογία του, την ανώτερη. 

Έτσι θα βρεθεί και πάλι στην Ευελπίδων για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ).

Σύμφωνα με τον Έλληνα συνήγορό του Θανάση Βαρλάμη, ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε χθες το βράδυ ελεύθερος και υλοποίησε τη δέσμευσή του να επιστρέψει στην Ελλάδα ανεξάρτητα απ΄την απόφαση των τουρκικών αρχών και να κριθεί από το φυσικό του δικαστή που χειρίζεται την υπόθεση με τα ανεξόφλητα δάνεια.

Ωστόσο εισαγγελικές αρχές επισημαίνουν ότι δεν επέστρεψε οικειοθελώς, αλλά απελάθηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο και του δεύτερου εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του για την ίδια υπόθεση.

filipidis2

filipidis1

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.