ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Είδηση… το αυτονόητο

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να γίνεται πρωτοσέλιδο το αυτονόητο: Σαρωτικούς ελέγχους –σε βάθος χρόνου- λέει ξεκινά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων του Δημοσίου. Και αυτό για να πιστοποιηθεί ότι όσοι μονιμοποιήθηκαν είχαν πράγματι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τον χρόνο προϋπηρεσίας που προέβλεπε το προεδρικό διάταγμα 64/2004 -γνωστότερο και ως διάταγμα Παυλόπουλου.

Μάλιστα- ξαναλέει- οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν σε όσους είχαν κάνει χρήση του εν λόγω Π.Δ., αλλά θα επεκταθούν στο σύνολο του δημόσιου τομέα και θα πάνε αρκετά χρόνια πίσω, επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Ρέππα. Ουσιαστικά από «κόσκινο» θα περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και που σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός τους ξεπερνά τις 50.000…

Με άλλα λόγια από αυτή την δεξαμενή των –όχι και λίγων- δημοσίων υπαλλήλων θα αναζητηθεί ποιοι μπήκαν από την «πίσω» πόρτα με πλαστά δικαιολογητικά και τίτλους σπουδών.

Και αυτός ο έλεγχος εμφανίζεται ως κάτι το ανατρεπτικό: Ουκ ολίγες φορές γίνεται κουβέντα για υπαλλήλους που μπήκαν με «δόντι» στο δημόσιο και χωρίς να πληρούν τα προσόντα, αλλά οι ηγεσίες που ανέλαβαν να καθαρίσουν την «ήρα από το στάρι» ουδέποτε έκαναν κάτι.. Και οι «μαϊμού» υπάλληλοι συνεχίζουν ανενόχλητοι της καριέρα τους, όπως και οι επίορκοι ή οι υπάλληλοι Οργανισμών άνευ αντικειμένου ή ακόμη και οι υπεράριθμοι.. Όλοι κανονικότατα στις θέσεις τους, όπως και οι φορολογούμενοι που συνεχίζουν να πληρώνουν για κάτι που δεν θα έπρεπε.. Αλλά είπαμε: Να το να γίνει το …αυτονόητο στην Ελλάδα είναι είδηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.