ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί

Επίθεση των ανταρτών σε φυλακές στο Χαλέπι

Σαρωτική επίθεση στην κεντρική φυλακή στο Χαλέπι εξαπέλυσαν Ισλαμιστές αντάρτες και απελευθέρωσαν εκατοντάδες κρατούμενους.

Επίθεση των ανταρτών σε φυλακές στο Χαλέπι

Έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, το 80% του σωφρονιστικού καταστήματος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς στις μάχες.

Οι μάχες συνεχίζονταν ως αργά το απόγευμα στο κτιριακό σύμπλεγμα της φυλακής, με τους αντάρτες να υφίστανται σφυροκόπημα από το πυροβολικό.

Η συριακή κρατική τηλεόραση αντιθέτως μετέδωσε ότι μια προσπάθεια κατάληψης της φυλακής «απετράπη» και ότι ένας Τσετσένος διοικητής ανταρτών του Μετώπου αλ Νόσρα σκοτώθηκε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις συνθήκες στη φυλακή, κάνοντας λόγο για πολυάριθμα κρούσματα φυματίωσης και άλλων ασθενειών.

Εν τω μεταξύ, οι αεροπορικές επιδρομές με «βαρέλια με εκρηκτικά», αυτοσχέδιες βόμβες που κατασκευάζει ο συριακός στρατός χρησιμοποιώντας δοχεία και τρινιτροτολουόλη (TNT) και ρίπτει από ελικόπτερα εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 250 ανθρώπους μέσα σε πέντε ημέρες στο Χαλέπι, σύμφωνα με μια χωριστή ανακοίνωση της ΜΚΟ.
Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το Παρατηρητήριο, «σχεδόν το 30% όσων έπεσαν μάρτυρες εξαιτίας των βαρελιών με εκρηκτικά ήταν ανήλικοι, κάτω των 18 ετών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.