ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα του matrix24.gr στον Εθελοντισμό

Η Καρδιά του Παιδιού- Χρειάζεται βοήθεια

Υπάρχει μεγαλύτερη αγαλλίαση για έναν πατέρα, όταν αντικρίζει το χαμόγελο του παιδιού του, που έχει αποθεραπευτεί; Αυτό το χαμόγελο ενέπνευσε τους ιδρυτές του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών.

Η Καρδιά του Παιδιού- Χρειάζεται βοήθεια

Σκοπός του συλλόγου είναι η ηθική και οικονομική ενίσχυση της οικογένειας αλλά και του παιδιού που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια. Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής» και χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια καρδιακή ατέλεια , δηλαδή μια ανωμαλία στη διάπλαση της καρδιάς ή των αγγείων. Ο σύλλογος αγκαλιάζει τις οικογένειες και τις ενημερώνει για ότι χρειαστεί. Ακόμη επεμβαίνει στα νοσοκομεία για τον τεχνικό εξοπλισμό ,για το επιστημονικό δυναμικό και για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα . Η δράση όμως του οργανισμού δεν σταματά μετά την θεραπεία του παιδιού. Βοηθάει στην ένταξη των ατόμων στην κοινωνία αλλά και ενημερώνει για τα δικαιώματα που έχουν βάσει νομοθεσίας, επεμβαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία για εξασφάλιση φαρμάκων, αναλαμβάνει τις εξετάσεις, τα νοσήλια και την διαμονή των οικογενειών που δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν οικονομικά. Μελλοντικός στόχος είναι η ίδρυση ενός ξενώνα «Η Στέγη της Καρδιάς» για τις οικογένειες που έρχονται από την επαρχία.kardia

Σήμερα, 14 Φεβρουαρίου,  Παγκόσμια Ημέρα των Συγγενών Καρδιοπαθειών, ο σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» εκπέμπει μήνυμα αγάπης, ώστε να αφυπνίσει τους αρμόδιους φορείς και ευρύτερα την κοινωνία ως προς τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και οι οικογένειες τους.

Εθελοντισμός

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές του οργανισμού. Αυτοί βοηθούν σε όλες τις δραστηριότητες εξωτερικές όπως μπαζάρ που οργανώνονται, είτε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, επαφή και ενημέρωση των γονέων  αλλά και στις εσωτερικές όπως γραμματειακή υποστήριξη ή αρχειοθέτηση . Ένας εθελοντής πρέπει να είναι ένας υπεύθυνος, αξιόλογος και υπάκουος άνθρωπος για αυτό που αναλαμβάνει να κάνει. Θα πρέπει να έχει όρεξη και διάθεση να βοηθήσει και να ενημερώνεται από τον σύλλογο χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες γιατί αντιμετωπίζει ένα λεπτό ζήτημα υγείας .Επιπλέον ο σύλλογος καλύπτει τους εθελοντές με ένα συμφωνητικό ώστε να αναγνωρίζεται η εθελοντική εργασία που έχει προσφέρει ο καθένας. Η γνώση και οι εμπειρίες που αποκομίζουν από αυτή την πράξη είναι σημαντικές και όλο και περισσότεροι ,κυρίως νέοι και άνεργοι, άνθρωποι απευθύνονται στον οργανισμό για να βοηθήσουν.kardia2

Σε αυτές τις μέρες της κρίσης ο σύλλογος λαμβάνει συγκινητική βοήθεια, όχι μόνο από το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό αλλά και από οικονομική ενίσχυση. Πέραν των συνδρομών των μελών γίνονται και χορηγίες από πολλές ιδιωτικές εταιρίες: αναφέροντας ενδεικτικά την τράπεζα «ALPHA BANK» , το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», τις εκδόσεις «Ιανός», την εταιρία φαρμάκων «Actelion» καθώς και τον Δήμο Αθηναίων.

Εάν ενδιαφέρεστε να συνδράμετε στο έργο του συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», επικοινωνήστε στο  210 3218488

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΗΧΙΑ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.