ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωσε η Europol

Κατασχέθηκαν πάνω από 1200 τόνοι νοθευμένων τροφίμων

Περισσότεροι από 1.200 τόνοι νοθευμένων τροφίμων κατασχέθηκαν μέσα σε δύο μήνες από την Europol.

Κατασχέθηκαν πάνω από 1200 τόνοι νοθευμένων τροφίμων

Από σαλιγκάρια και ελαιόλαδο μέχρι ουίσκι και σοκολάτες, οι ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν μέσα σε δύο μήνες περισσότερους από 1.200 τόνους νοθευμένων τροφίμων και ποτών σε όλο τον κόσμο.

«Περισσότεροι από 1.200 τόνοι νοθευμένων ή κακής ποιότητας τροφίμων καθώς και 430.000 λίτρα ποτών και αναψυκτικών κατασχέθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Europol, η οποία εδρεύει στη Χάγη.

Η επιχείρηση «Όψον 3», που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Ιντερπόλ το διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, είχε ως στόχο τα δίκτυα νόθευσης τροφίμων σε 33 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 131.000 λίτρα ελαιολάδου —ποσότητα ικανή να γεμίσει 485 μπανιέρες— 80.000 μπισκότα και σοκολάτες, 20 τόνοι μπαχαρικών και αρτυμάτων και 45 τόνοι γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στην Ιταλία, η αστυνομία έβαλε τέλος στη δράση ενός δικτύου που παρασκεύαζε και προωθούσε στην αγορά νοθευμένες σαμπάνιες και κατασχέθηκαν περισσότερες από 60.000 φιάλες.

Στην Ταϊλάνδη βρέθηκαν σε μια αποθήκη 270 φιάλες ακατάλληλου ουίσκι ενώ στην Ισπανία συνελήφθησαν 24 άνθρωποι που είχαν μαζέψει παράνομα περίπου 4,5 τόνους. . . σαλιγκάρια από ένα δάσος.

Στα πλαίσια της επιχείρησης «Όψον» συνελήφθησαν 96 ύποπτοι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ο βασικός στόχος ήταν «να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι τους κινδύνους από τα τρόφιμα κακής ποιότητας και τα νοθευμένα», κατέληξε η Europol.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.