ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να αποκρούσει ο Σαμαράς την τρόικα

Κουβέλης: Υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στο Μνημόνιο

Να αποκρούσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις «απαράδεκτες επιλογές και επιταγές» της τρόικα όσον αφορά τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ζήτησε ο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Κουβέλης: Υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στο Μνημόνιο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα «ισχυρής διαπραγμάτευσης» με την τριμερή που απορρέει από την «ομολογία των πάντων πως έγιναν λάθη στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας».

«Πρέπει να αξιοποιηθούν τα λάθη», επεσήμανε.

Σε ρώτηση για το εάν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου είναι εφικτή, ο κ. Κουβέλης απάντησε πως υπάρχει ένα περιθώριο πολιτικών αλλαγών, αλλά χαρακτήρισε την εντύπωση πως μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα τόσο «ουτοπική» όσο και «δημαγωγική».

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατίας και δήλωσε πως η στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε κάποιον υποψήφιο θα συνδέεται με την πολιτική.

«Πρέπει να αλλάξει η πολιτική», συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δε σημαίνει απαραίτητα πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι σε περίπτωση που κάποια αντιπολιτευόμενη παράταξη κερδίσει με μεγάλη διαφορά, τότε θα υπάρξουν φωνές περί δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Σχετικέ με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ Κουβέλης δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Αττικής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό. Τόνισε ωστόσο πως τα κριτήρια της Αγίου Κωνσταντίνου θα είναι και αυτοδιοικητικά και πολιτικά, ενώ παράλληλα απέρριψε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως το ενιαίο μήνυμα των εκλογών πρέπει του Μαΐου να είναι αντιμνημονιακό.

Αντίστοιχα, και στον δεύτερο γύρο, τα κριτήρια θα είναι αυτοδιοικητικά και αξιοκρατικά, βάσει της αξίας των προσώπων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.