ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κυβερνητικά αδιέξοδα σε εσωτερικό και εξωτερικό…

Και όμως, όπως όλα δείχνουν αυτή την φορά οι δανειστές δεν «τσιμπάνε» στο «χαρτί» που «παίζει» η Κυβέρνηση πως εάν δεν στηριχθεί η Αθήνα τότε στις επερχόμενες εκλογές (…είτε διπλές, είτε τριπλές) το «πάνω χέρι» θα το πάρει η αριστερά του κ. Τσίπρα… Τώρα το γιατί δεν «τσιμπάνε» είναι μία άλλη ιστορία, για την οποία εάν κάποιος εκφέρει άποψη ίσα που μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον «μνημονιακός» έως υποστηρικτής των «ντόπιων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων» και των «ξένων δυνάμεων». Οπότε ας μείνουμε στο γεγονός ότι φαίνεται πως στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα «πολιτικό χαρτί» δεν… υφίσταται.

Από την άλλη βέβαια και η εφαρμογή ακόμη και των πλέον απλών αποφάσεων και μεταρρυθμίσεων δείχνει πως η Κυβέρνηση δεν … το έχει και από μόνη της! Δύσκολα έτσι μπορεί να αποκτήσει και την έσωθεν καλή μαρτυρία για να διαπραγματευτεί με τους ξένους.

Τι να πρωτοπείς; Για το ότι πήγε να εισπράξει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το «χαράτσι» και τα έκανε «μαντάρα»; Με ευθύνη ποιου, λίγη σημασία έχει: Αυτό που βίωσαν για τα καλά χιλιάδες πολίτες ήταν πως… νόμιζαν ότι είχαν ξοφλήσει και το βρήκαν πάλι μπροστά τους.. Και όχι μόνον αυτό. Δεν ξέρουν ούτε αν τα συμψήφισε έστω η ΔΕΗ στους λογαριασμούς της.

Την ίδια ώρα, το αλαλούμ με τον νέο απλό (…υποτίθεται) φορολογικό κώδικα είναι απίστευτο: Το φορολογικό χάος έχει «παγώσει» χιλιάδες συναλλαγές, ενώ την ίδια στιγμή, λογιστές, εφοριακοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συμβολαιογράφοι, επενδυτές, ιδιοκτήτες ακινήτων, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Σήμερα, είναι μπλοκαρισμένες όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων, οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο δεν γνωρίζουν πόσο φόρο υπεραξίας θα πληρώσουν για τις συναλλαγές τους, οι λογιστές σηκώνουν τα χέρια ψηλά με τα εξοντωτικά πρόστιμα, οι αγρότες δεν γνωρίζουν πώς θα φορολογηθούν, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι αναμένουν την απόφαση του υπουργείου, για το ποιες και πόσες αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσουν φέτος.

Πως λοιπόν περιμένεις από τους δανειστές να «μαλακώσουν» και να σε «εμπιστευτούν» όταν δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας ούτε καν τις υποτιθέμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχεις κάνει; Και ταυτόχρονα με τις απανωτές «γκάφες» σου έχεις και πρόβλημα με το εσωτερικό γιατί έτσι δεν αποκτάς ερείσματα στους πολίτες αυτής της χώρας…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.