ΕΛΛΑΔΑ

Ενός κοριτσιού

Μία ακόμη σορός από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Από το αλιευτικό τουρκικό σκάφος που ανελκύθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, απεγκλωβίστηκε την Τετάρτη η σορός ενός ακόμα κοριτσιού.

Μία ακόμη σορός από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Το αλιευτικό σκάφος «Coznuru», στο οποίο εκτυλίχθηκε η τραγωδία της 20ής Ιανουαρίου, είχε μεταφερθεί στη Λέρο και σήμερα παρουσία της ανακρίτριας της Κω πραγματοποιήθηκε επιπλέον ενδελεχής έλεγχος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το άτυχο κορίτσι «είχε εγκλωβιστεί στο κατώτερο σημείο της πρωραίας φράκτης».

Η σορός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λέρου και στη συνεχεία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσων, για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια δύο καταδύσεων της ειδικής ομάδας του Λιμενικού, ανασύρθηκαν από το βυθισμένο αλιευτικό οι σοροί μίας γυναίκας ηλικίας περίπου 30 ετών, ενός αγοριού ηλικίας περίπου 10 ετών και ενός βρέφους ηλικίας 1-2 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το αλιευτικό με τους μετανάστες είχε εντοπιστεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή να βρίσκεται σε κίνδυνο, και στην προσπάθεια πλωτού του Λιμενικού να το ρυμουλκήσει, δύο από τους μετανάστες, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσαν στη θάλασσα. Οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει, φέρονται να μετακινήθηκαν πάνω στο αλιευτικό, με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Συνολικά, μετά την ανεύρεση της σορού της άτυχης κοπέλας, οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο του Φαρμακονησίου ανέρχονται σε 10.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.