ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παραμένει ελεύθερος με όρους ο Ευσταθίου

Με «μαύρο χρήμα» και η ασφάλεια ζωής της Βίκυς Σταμάτη

Νέα στοιχεία που δείχνουν ότι ακόμα και το ασφαλιστήριο ζωής που είχε κάνει για λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη ο Άκης Τσοχατζόπουλος δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους είχε συναφθεί με χρήματα από την off shore εταιρεία Βlue Bell, αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελβετικές αρχές.

Με «μαύρο χρήμα» και η ασφάλεια ζωής της Βίκυς Σταμάτη

Όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που δέχθηκε από τον Ελβετό εισαγγελέα στην πρόσφατη εξέτασή του, το επίμαχο ασφαλιστήριο είχε πληρωθεί με χρήματα που είχαν περάσει στην off shore εταιρεία Βlue Bell, πίσω από την οποία πραγματικός δικαιούχος σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζω. Αυτά που λέτε είναι αδιανόητα. Οι 250.000 ήταν μεταφορά από δική μου ασφάλεια, τα υπόλοιπα από έναν συγγενή μου που έκανε το συμβόλαιο, που δεν είναι ο Ζήγρας αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω το πρόσωπό του.

ΕΛΒΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δηλαδή το υπόλοιπο ποσό σας το χάρισε ο συγγενής σας;

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Συνέβαλε απλά στη συμπλήρωση του ποσού.

Το συνολικό ύψος του ασφαλιστηρίου είναι 500.000 ελβετικά φράγκα. Τα μισά προέρχονταν, όπως είπε ο Τσοχατζόπουλος, από την αποζημίωση δικού του ασφαλιστηρίου, ενώ τα άλλα μισά τα έβαλε άλλος συγγενής του στην Γερμανία, το πρόσωπο του οποίου αρνείται ακόμα και σήμερα να αποκαλύψει.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζήγρας απαντώντας με τη σειρά του στο ερωτηματολόγιο των Ελβετών επανέλαβε πως όλα όσα έγιναν τα έκανε για να προσφέρει κάλυψη στον εξάδελφό του Άκη Τσοχατζόπουλο.

Παραμένει ελεύθερος με όρους ο Ευσταθίου 

Σε ό,τι αφορά το άλλο μέτωπο της έρευνας για τα εξοπλιστικά με κατηγορούμενο τον αντιπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας κατά πλειοψηφία απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί και αφορούσε την ποινική του μεταχείριση, γεγονός που σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του Π. Ευσταθίου είχε ανακύψει διαφωνία για την προφυλάκισή του υπέρ της οποίας είχε ταχθεί ο ανακριτής Γ. Μαλλής, ενώ ο εισαγγελέας Κ. Σπηλιόπουλος είχε τη γνώμη ότι πρέπει να παραμείνει ελεύθερος λόγω και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Τη διαφωνία τους έλυσε το πρωτοβάθμιο δικαστικό συμβούλιο υπέρ του εισαγγελέα. Λίγες μέρες μετά ο εισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση και ο εισαγγελέας είχε προτείνει να οδηγηθεί στη φυλακή ο κατηγορούμενος, αλλά τελικά με οριακή πλειοψηφία παραμένει ελεύθερος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.