ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστική εκδήλωση

Οι Έλληνες 150 χρόνια μετανάστες στον Καναδά

Τα 150 χρόνια από την άφιξη του πρώτου Έλληνα μετανάστη στο Τορόντο και τα 105 από την ίδρυση της ελληνικής κοινότητας στον Καναδά, γιορτάστηκαν σε ένα κατάμεστο θέατρο 450 ατόμων με την παρουσίαση δύο παραστάσεων του θιάσου «Νεφέλη-Ελληνάκια».

Οι Έλληνες 150 χρόνια μετανάστες στον Καναδά

Το πρώτο έργο βασισμένο στο παιδικό βιβλίο «Ο Πόλ και η Λάρα Ταξιδεύουν» της ομογενούς Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη ήταν με φαντασία σκηνοθετημένο από τη Νάνσυ Αθανς-Μυλωνά σε θεατρική προσαρμογή της Μαρίας Κορδόνη.

Τα παιδιά με μαεστρία απέδωσαν το μήνυμα του έργου, που είναι η κραυγή αγωνίας για τη διάσωση του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας πολικών αρκούδων που ταξιδεύουν από τον Καναδά στην Ελλάδα για να διαπιστώσουν αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν όταν λιώσουν τα παγόβουνα.

Η βραδινή παράσταση ήταν αφιερωμένη στη «Λυσιστράτη» του μεγάλου αρχαίου κωμικού Αριστοφάνη.

Η σκηνή πλημμύρισε μαθήτριες του Λυκείου που έπαιξαν με πάθος τους ρόλους των γυναικών, οι οποίες προσπαθούν να βάλουν τέλος στον πόλεμο μέσα από την αποχή τους από τα συζυγικά καθήκοντα, ενώ και τα αγόρια κράτησαν τους ρόλους των γερόντων της Αθήνας.

Η σκηνοθέτις Νάνσυ Αθανς-Μυλωνάς με απόλυτη επίγνωση του υλικού της έδεσε τα λόγια του Αριστοφάνη με σύγχρονη ελληνική μουσική, που προσυπογράφει τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του έργου.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης, σημείωσε ότι η μεγαλύτερη επένδυση της κοινότητας είναι η αγωγή των παιδιών στην ελληνική γλώσσα μέσα από τις παραστάσεις του θεάτρου «Νεφέλη», καλώντας την ευρύτερη ελληνική παροικία του Καναδά να υποστηρίξει τον πρωτοποριακό θίασο της ελληνικής διασποράς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.