ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Οι αγρότες, η ψηφοθηρία και ο …Ράλλης

Αυτά είναι… Μακριά από μένα διχαστικές πρακτικές που ουσιαστικά διευκολύνουν την εφαρμογή δογμάτων όπως το «διαίρει και βασίλευε», όμως οι «διευκολύνσεις» που δίνονται στους αγρότες για ακόμη μία φορά, μετά από τις «κινητοποιήσεις» ολόκληρης ομάδας βουλευτών που ζητούσαν να ανατραπούν τα όσα είχαν αποφασιστεί για την φορολόγηση των εκτάσεων γης που έχουν στην κατοχή τους, δίνει τροφή για σκέψη.

Όπως όλα δείχνουν στο βωμό της μικροπολιτικής (χωρίς να εξετάζουμε το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών, καθότι ποια κοινωνική ομάδα σήμερα δεν έχει δίκιο για τα όσα φωνάζει ή διεκδικεί) τα πάντα γίνονται.
Αρκεί βεβαίως να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα, που οι Κυβερνώντες την βλέπουν ως πιθανή δεξαμενή ψήφων, ενόψει εκλογών: Έτσι και τώρα μετά τα «μπλόκα» το Μαξίμου υπαναχώρησε στις «μεταρρυθμίσεις» που είχε υιοθετήσει για την φορολόγηση των αγροτών, πιθανότατα προσδοκώντας σε εκλογικά οφέλη.

Έτσι, οι αγρότες που θα υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων-εξόδων είναι όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Μάλιστα, όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).

Και επιπλέον –μεταξύ άλλων- για τα 5 πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται 3 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση!! Καλό θα είναι πάντως εκεί στην Κυβέρνηση να έχουν κατά νου και το πάθημα του αείμνηστου Γεωργίου Ράλλη: Ο συμπαθής πολιτικός μοίραζε πριν από τις εκλογές του 1981 επιταγές με αξιοσέβαστα ποσά στους αγρότες… Το τι συνέβη όμως σε εκείνες τις εκλογές η Ν.Δ. το θυμούνται όλοι… Όπως και να έχει δεν μπορείς να μιλάς για ισονομία και δικαιοσύνη και από την άλλη στις οργανωμένες ομάδες να δίνεις γη και ύδωρ για τα … κουκιά!!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.