ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του πρωταθλητή

Ο Φελίπε Μάσα μιλά για την επίσκεψή του στον Σουμάχερ

Ο πρώην teammate του Μίκαελ Σουμάχερ στην Ferrari, Φελίπε Μάσα, επισκέφτηκε τον «Σούμι» στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται σε κώμα και μίλησε για την εμπειρία του αυτή στον Τύπο της Βραζιλίας.

Ο Φελίπε Μάσα μιλά για την επίσκεψή του στον Σουμάχερ

«Πήγα να τον δω πριν από μερικές ημέρες. Έμεινα πολύ ώρα στο πλευρό του και ένιωθα καλά που ήμουν εκεί, στο πλάι του. Έδειχνε σαν να κοιμάται, όπως κοιμάται ο οποιοσδήποτε από εμάς. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να ξυπνήσει σύντομα και να αναρρώσει πλήρως» δήλωσε ο Μάσα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα Γερμανικού και Γαλλικού Τύπου, ο Σούμι νίκησε την πρώτη σοβαρή ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Bild o επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula1 ξεπέρασε την πνευμονία και πλέον συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία αφύπνισης του, η οποία θα καθυστερήσει λίγο περισσότερο από τον αρχικό σχεδιασμό.

Όμως αυτή η πρώτη σοβαρή ενδονοσοκομειακή λοίμωξη του αναπνευστικού, δε θα είναι και η τελευταία, σύμφωνα με τους ειδικούς ιατρούς. Πλέον ο «Σούμι» είναι ευάλωτος σε τέτοιου είδους  λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των θεράποντων ιατρών. Το ανοσοποιητικό του πρωταθλητή είναι ιδιαίτερα εξασθενημένο και το ξύπνημά του από το τεχνητό κώμα είναι πλέον επιβεβλημένο για να προχωρήσουν οι ιατροί στην επόμενη φάση της θεραπείας. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν το πώς θα είναι ο Σουμάχερ, όταν με το καλό ξυπνήσει…

Παράλληλα λόγω των πολλών ημερών ακινησίας του Σουμάχερ, πέρα από τα κινητικά προβλήματα που θα του έχουν δημιουργηθεί, υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν τραύματα στο πίσω μέρος του κορμιού του (πλάτη κλπ). Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ακινησία οδηγεί σε αφαλάτωση των οστών και αύξηση του ασβεστίου του αίματος. Προβλήματα της κατάστασης αυτής μπορεί να είναι παθολογικά κατάγματα και αμφοτερόπλευρη νεφρολιθίαση…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.