ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέο είδος μαρσιποφόρου

Πεθαίνουν από υπερβολικό σεξ

Όταν κάποιος ακούει για μαρσιποφόρα ζώα το πρώτο, και ίσως το μόνο, που το έρχεται στο μυαλό υπό κανονικές συνθήκες είναι το καγκουρό. Υπάρχουν όμως κι άλλα κι ένα απ' αυτά το καθόλου περιβόητο αντεχίνος βλέπει τα αρσενικά του είδους του λόγω υπερβολικών δόσεων σεξ

Πεθαίνουν από υπερβολικό σεξ

Πρόσφατα ανακαλύφτηκε ένα άγνωστο είδος αντεχίνος που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα στην αναπαραγωγική του δραστηριότητα. Διαπιστώθηκε ότι τα αρσενικά του είδους κάνουν σεξ επί πολλές ώρες συνεχόμενα γεγονός που σύμφωνα με νέα μελέτη τους οδηγεί γρήγορα στον θάνατο.

Γιατί πεθαίνουν; Το νέο είδος, που δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ονομασία, ζει στην Αυστραλία και οι ερευνητές που το μελετούν είχαν διαπιστώσει ότι τα αρσενικά την περίοδο της αναπαραγωγής ζευγαρώνουν κυριολεκτικά ασταμάτητα! Ένα αρσενικό μπορεί να κάνει συνεχώς σεξ για χρονικό διάστημα ως και 14 ώρες να διακόψει για λίγο και στη συνέχεια να αρχίσει και πάλι στους ίδιους ρυθμούς. Όμως όπως διαπιστώθηκε με τη λήξη της αναπαραγωγικής περιόδου τα αρσενικά πεθαίνουν.

Το φαινόμενο αυτό οδήγησε στη διατύπωση διαφόρων θεωριών με επικρατέστερη αυτή που ανέφερε ότι τα αρσενικά πεθαίνουν για να αφήσουν περισσότερο χώρο και κυρίως περισσότερη τροφή στους απογόνους τους. Η νέα θεωρία Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Άντριου Μπέικερ του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ διατυπώνουν μια νέα θεωρία. Σύμφωνα με αυτή το ασταμάτητο σεξ έχει σοβαρές αρνητικές παρενέργειες στον οργανισμό και την υγεία των αρσενικών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το συνεχές σεξ τους προκαλεί έντονο στρες ενώ παράλληλα προκαλούνται εσωτερικές αιμορραγίες αλλά και αποσύνθεση των ιστών τους. Όλα αυτά σύμφωνα με τους  ερευνητές  κάνουν ιδιαίτερα ευάλωτα τα αρσενικά σε λοιμώξεις από τις οποίες τελικά προσβάλλονται και δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν χάνοντας τη ζωή τους. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Zootaxa».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.