ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο στόχαστρο των ανακριτών για τα εξοπλιστικά

Τα «ορφανά» εμβάσματα και ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης

Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, προκειμένου να εντοπιστούν οι παραλήπτες « ορφανών» εμβασμάτων που προκύπτουν από τις κινήσεις των λογαριασμών του προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ετοιμάζουν οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς στο στόχαστρο των οποίων βρίσκονται οι υποθέσεις για τις προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τα «ορφανά» εμβάσματα και ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης

Και ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τον έλεγχο και τη διασταύρωση στοιχείων σε τράπεζες του εξωτερικού με ενδιαφέρον αναμένεται το tiθα αποφασίσει να πράξει ο Ελληνο-ελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος έχει κληθεί ήδη σε απολογία για τις 17 Μαρτίου από τους προέδρους προέδρους Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου WEGMANN.

Το ερώτημα είναι αν ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος από τα χέρια του οποίου φέρεται να έχουν περάσει δεκάδες καυτά εμβάσματα που συνδέονται με υποθέσεις εξοπλιστικών και όχι μόνο , αποφασίσει να εμφανιστεί ή όχι ενώπιον των Ελλήνων ανακριτών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και πειστικές απαντήσεις σε όσα τον ρωτήσουν με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχουν ήδη στα χέρια τους.

Αν πάλι επιλέξει να μην εμανιστεί υπάρχει το ενδεχόμενο οι αρχές της χώρας μας, όπως συνήθως συμβαίνει, να προχωρήσουν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του. Την ίδια ώρα η διακίνηση του μαύρου χρήματος που συνδέεται με εξοπλιστικά βρίσκεται στο στόχαστρο και των ελβετικών αρχών , που συνεχίζουν να ξεσκονίζουν τα στοιχεία και να τα διασταυρώνουν πολλές φορές με αυτά των ελληνικών ανακριτικών αρχών , καθώς για πρώτη φορά σε πολλά σημεία βρίσκονται τουλάχιστον ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με τους συναδέλφους τους.

Το δεύτερο πρόσωπο που επίσης έχει λάβει κλήση για τα μέσα Μαρτίου είναι ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Ο. Έσλερ , ο οποίος φέρεται να γνωρίζει πολλά για τη διακίνηση μίζας στα ίχνη της οποίας βρίσκεται η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Γι΄αυτό το κομμάτι εξάλλου, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται ήδη στη φυλακή ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στη χώρα μας Δημήτρης Παπαχρήστου, ο οποίος απολογούμενος είχε βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τον Έσλερ.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η έρευνα για τα εξοπλιστικά θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμα σε πρώτη προτεραιότητα για τους Έλληνες ανακριτές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.