ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Και αιχμές Παπαδόπουλου κατά Κουβέλη

Τύμπανα διάσπασης στη ΔΗΜΑΡ

Βαθαίνει το ρήγμα που προκαλούν οι «58» στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, καθώς ήδη στελέχη της μειοψηφίας συγκρότησαν κίνηση προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης».

Τύμπανα διάσπασης στη ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε σύσκεψη που έγινε προχθές στην Αθήνα, στελέχη που ανήκουν στην μειοψηφία του κόμματος προχώρησαν στην ίδρυση μίας κίνησης, η οποία θα στηρίξει τις προσπάθειες των «58». Με δεδομένη την εκπεφρασμένη άποψη του Φώτη Κουβέλη πως «δεν μπορεί στέλεχος ενός κόμματος να στηρίζει τον πολιτικό σχεδιασμό άλλου κόμματος», ακόμη και στελέχη της ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα μέλη της μειοψηφίας, ουσιαστικά άνοιξαν την πόρτα για την αποχώρησή τους από την Αγίου Κωνσταντίνου. Εξάλλου, τα συγκεκριμένα στελέχη δηλώνουν ότι θέλουν «να συμβάλουν συντεταγμένα στην συγκρότηση της Προοδευτικής Δημοκρατικής Πάραταξης» και «στην επιτυχία της στις Ευρωεκλογές».
Η κίνηση που συγκροτήθηκε ονομάζεται «Αριστερή Μεταρρυθμιστική Κίνηση» και την περασμένη Παρασκευή εξελέγη και το συντονιστικό όργανό της. Σ’ αυτό μετέχουν οι Αγριαντώνη Χριστίνα, Αντωνίου Γιάννης, Βαρελάς Ανδρέας, Γλαμπεδάκης Μάνος, Δεληπέτρου Εύη, Διόγος Μάκης, Καλατζής Παναγιώτης, Καούνης Γιάννης, Κουρουζίδης Σάκης, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Παπαγιαννοπούλου Λέλα, Πλεμένος Γιώργος, Σαμαντάς Τέλης.

Δεν στηρίζει ο Λυκούδης

Σημειωτέον, πάντως, ότι ηγετικά στελέχη της «μεταρρυθμιστικής» μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ δεν στηρίζουν την κίνηση των παραπάνω στελεχών. Αποστάσεις τηρεί και ο πρώην γραμματέας Σπύρος Λυκούδης –που έχει θέσει την ενότητα του κόμματος ως κορυφαία προτεραιότητα- αλλά και άλλα στελέχη της μειοψηφίας, που μετέχουν και στην Εκτελεστική Επιτροπή (Κάρης, Λιοναράκη, Τσικαρδάνη, Καραγρηγορίου).

«Εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου»

Την ίδια στιγμή, ευθύνες στον Φώτη Κουβέλη για τη δημοσκοπική καθίζηση της ΔΗΜΑΡ επιρρίπτει ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής και κληθείς να σχολιάσει την παρότρυνση του Φώτη Κουβέλη «να αναλάβει τις ευθύνες του» (σ.σ. που απευθυνόταν στον ίδιο τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και στον Γρηγόρη Ψαριανό), ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Ανέλαβα την ευθύνη και ταυτόχρονα το κόστος των πολιτικών μου απόψεων. Δεν τις έκρυψα για να είμαι αρεστός. Το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την πορεία του κόμματος. Ελπίζω όχι ο εσωτερικός εχθρός».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.