ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα του matrix24.gr στον Εθελοντισμό

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1889 στον Πειραιά από τον Ιωάννη Χατζηκυριάκο και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών.

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών, προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, προσφέροντας εκτός από στέγη, φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία. Προσπαθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να εκπληρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόλο ενός γονέα. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό.

Με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 18 ετών, τα κορίτσια του Χατζηκυριάκειου ολοκληρώνουν το βασικό κύκλο ζωής τους στο Ίδρυμα και τυπικά αποφοιτούν. Όμως οι προσπάθειές του ιδρύματος δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται με τις επιτυχίες των κοριτσιών σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλές.

Τέλος υπάρχει πρόβλεψη από τον Ιδρυτή για παροχή γαμήλιου επιδόματος στα κορίτσια που παντρεύονται.

Εθελοντισμός στο Χατζηκυριάκειο

Στο Ίδρυμα υπάρχει ένα οργανωμένο σώμα εθελοντών που ξεκινά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και το προσωπικό που προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο εθελοντικά και υποστηρίζεται από μια συντονισμένη ομάδα εθελοντών διαφόρων ηλικιών.

Οι τομείς που μπορεί κανείς να απασχοληθεί είναι η διοίκηση, η διοργάνωση εκδηλώσεων( μπαζάρ κτλ) και η παιδική προστασία, η οποία περιλαμβάνει πλήθος δράσεων. Οι εθελοντές μπορούν να επιλέξουν σε ποιόν τομέα θα απασχοληθούν ανάλογα το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εφόσον επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών, μπορείτε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε την παρακάτω φόρμα ή να επικοινωνήσετε με την κα Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Προγραμμάτων, στα 210 4594071 και [email protected]

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δωρεά χρημάτων, ώστε να συμβάλετε στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, μιας και αυτό δεν λαμβάνει καμιά κρατική επιχορήγηση

Η κατάθεση χρημάτων μπορεί να γίνει, κατόπιν συνεννοήσεως με το ίδρυμα, σε τραπεζικό λογαριασμό, που θα σας υποδειχθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στα τηλέφωνα 210 45 15 387 και 210 45 13 759

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.