ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονήθηκε σωτοφύλακας δικαστή του Μόρσι

Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας στην Αλεξάνδρεια

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σήμερα σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους της εκτός νόμου πλέον Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας στην Αλεξάνδρεια

Ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην παραθαλάσσια αυτή πόλη κατηγόρησε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ότι άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιπάλων τους στο προάστιο αλ Σεγιούφ στην ανατολική Αλεξάνδρεια.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν και τερμάτισαν τις ταραχές. Δέκα υποστηρικτές της Αδελφότητας συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια», δήλωσε ο υποστράτηγος Νάσερ αλ Αμπντ, επικεφαλής της διεύθυνσης ποινικών ερευνών της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε στην κρατική εφημερίδα αλ Άχραμ.

Αντιθέτως ο ιστότοπος της ισλαμιστικής αυτής οργάνωσης κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των Αδελφών Μουσουλμάνων —οι οποίοι συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση στην περιοχή— σκοτώνοντας δύο εξ αυτών.

Υποστηρικτές της ισλαμιστικής οργάνωσης προχωρούν σε σχεδόν καθημερινή βάση από τον Ιούλιο, όταν ο στρατός απέπεμψε από την εξουσία τον τέως πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ένα ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Το τελευταίο διάστημα όμως ο αριθμός όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της συνεχιζόμενης αδυσώπητης καταστολής. Χιλιάδες ισλαμιστές που κατηγορούνται για υποκίνηση βίαιων επεισοδίων έχουν συλληφθεί μετά την ανατροπή του Μόρσι και ιδίως μετά τον Δεκέμβριο, όταν η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση ανακήρυξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση. Η Αδελφότητα έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη βία και κατηγορήσει τις αρχές για μια αιματηρή εκστρατεία καταστολής.

Βάσει του νόμου στην Αίγυπτο τα αδικήματα τα οποία σχετίζονται με την τρομοκρατία επισύρουν την ποινή του θανάτου.

Εξάλλου ένας αστυνομικός, φρουρός ενός από τους δικαστές του πρώην προέδρου Μόρσι, δολοφονήθηκε σήμερα στη βόρεια Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αστυνομικοί και στρατιωτικοί γίνονται συχνά στόχος ισλαμιστών εξτρεμιστών μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Μόρσι στην Αίγυπτο. Τους δύο τελευταίους μήνες σε επιθέσεις σε όλη τη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 27 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο λοχίας Αμπντάλα Μετουάλι δολοφονήθηκε από πυρά ενώ εκινείτο με μια μοτοσικλέτα στη Μανσούρα, περίπου 100 χλμ. βόρεια του Καΐρου. Οι δράστες, οι οποίοι κινούνταν επίσης με μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν τον αστυνομικό, που ήταν ντυμένος με πολιτικά, γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ελ Σαΐντ Ομάρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.