ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή Προέδρου από το λαό και αύξηση των αρμοδιοτήτων του

«Το Σύνταγμα πρέπει να αλλάξει»

Την ανάγκη για άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η Ελλάς δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα».

«Το Σύνταγμα πρέπει να αλλάξει»

Ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί, μιλώντας στην «Real News», πως τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σοβαρή συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος μεταξύ επιστημόνων και πολιτικών και πως παρά τις σημερινές εντάσεις, μπορεί να γίνει εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των κομμάτων. Μάλιστα, δεν διστάζει να δηλώσει πως το πολιτικό σύστημα «έχει το χρέος» να αποφασίσει άμεσα την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική, αψηφώντας την όποια σύνθεση θα έχει η δεύτερη.

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός εστιάζει στην αναθεώρηση του άρθρου 86 με την υπαγωγή των υπουργών στον κοινό ποινικό νόμο, όπως ακριβώς ισχύει με όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Ακόμη θεωρεί αναγκαίο να αλλάξει τόσο ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να τον επιλέγουν, όσο και να αυξηθούν οι αρμοδιότητές του.

Ακόμη, θεωρεί την πολιτική σταθερότητα, προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ προβλέπει ότι η Κύπρος θα βγει γρηγορότερα από την κρίση, απ’ ότι η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.