AUTO - MOTO

Πειραματικό μοντέλο XchangE της Rinspeed

Βρε κοίτα μπροστά σου!

Η ελβετική Rinspeed παρουσιάζει το δικό της όραμα για αυτόνομη οδήγηση με ένα πρωτότυπο, στο οποίο ο οδηγός ξαπλώνει και κοιτά προς τα πίσω!

Βρε κοίτα μπροστά σου!

Ο οδηγός και οι επιβάτες βρίσκονται στο επίκεντρο του πειραματικού μοντέλου XchangE της Rinspeed. Η ελβετική μάρκα θα τηρήσει και εφέτος την παράδοση παρουσιάζοντας στο Σαλόνι της Γενεύης ένα φουτουριστικό μοντέλο με τρελές ιδέες. Ο ιδιοκτήτης της Rinspeed, Φρανκ Ρίντερκνεχτ, επισημαίνει ότι «κανένας δεν έχει σκεφτεί το ‘’hot’’ θέμα της αυτόνομης οδήγησης από τη σκοπιά του οδηγού. Σε τελική ανάλυση δεν πρέπει πλέον να κοιτώ συγκεντρωμένος στον δρόμο κατά την αυτόνομη διαδρομή, αλλά μπορώ να αφιερωθώ σε άλλα χρήσιμα πράγματα».

Με βάση αυτό το σκεπτικό εξέλιξε μία πολυτελή λιμουζίνα, που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και την εφοδίασε με άνετα καθίσματα, που παραπέμπουν –σύμφωνα με τον Ελβετό- σε Business Class μεγάλων αεροσκαφών. Τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού περιστρέφονται και πέφτοντας οι πλάτες τους μετατρέπονται σε κρεβάτια. Για να μην ενοχλεί μάλιστα το τιμόνι, σύρεται απλά προς το κέντρο του κόκπιτ χάρη στην τεχνολογία Drive-by-Wire.

Εννοείται, ότι το Rinspeed XchangE βρίθει από συστήματα ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και ασφάλειας. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε την οθόνη με τις ενδείξεις στο ταμπλό η οποία μοιάζει με στενόμακρη ταινία μήκους 1,20 μ., αλλά και το μόνιτορ 32 ιντσών στο πίσω μέρος για την προβολή ταινιών.

Χάιλαϊτ είναι ωστόσο το ακριβότερο…κουρδιστήρι ρολογιού στον κόσμο. Στον πίνακα οργάνων υπάρχει μία διαφανής υδρόγειος σφαίρα, μέσα στην οποία βρίσκεται ένα ρολόι χειρός Patravi Travel Tec. Μόλις ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο, περιστρέφεται ηλεκτρικά η υδρόγειος και ταυτόχρονα κουρδίζει τον μηχανισμό του ρολογιού!

Από το autoreport.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.